Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

В КАТАЛОНСЬКІЙ ІСПАНІЇ ПЕРЕМАГАЄ СЕПАРАТИЗМ

Парламент Каталонії ухвалив резолюцію про початок процесу відділення цієї автономної області від Іспанії, затвердивши тим самим «дорожню карту» по досягненню незалежності від центральної влади в Мадриді. Незалежна держава повинна з’явитися вже в 2017 році.

У понеділок за документ проголосували 72 депутати, проти виступили 63.

За резолюцію висловилися представники коаліції каталонських сепаратистів, очолюваної прем’єр-міністром автономії Артуром Масом, а також члени лівої партії «Кандидати народної єдності» (CUP). Декларація стала першим кроком на шляху до відділення Каталонії від Іспанії. Коаліція каталонських сепаратистів, яка перемогла 27 вересня на виборах в Барселоні, обіцяє досягти незалежності протягом 18 місяців.

Уряд у Мадриді повідомив про те, що на рішення каталонського парламенту буде негайно подана скарга до Конституційного суду.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Прем’єр-міністр Іспанії Маріано Рахой неодноразово заявляв, що не допустить «ліквідації Іспанії як єдиної держави». Він стверджував, що «в країні буде дотримуватися закон», а в разі прийняття Каталонією рішення про незалежність воно «буде негайно оскаржено в Конституційному суді і відповідно скасовано як суперечить конституції». Прем’єр зазначав, що світова спільнота, зокрема канцлер ФРН Ангела Меркель, прем’єр-міністр Великобританії Девід Кемерон і президент США Барак Обама, висловилося проти розколу Іспанії.

Нагадаємо, що 5 Листопада Конституційний суд в Мадриді відхилив спільний позов правлячої Народної партії, Соціалістичної партії Каталонії і каталонського ліберального руху «Громадяни», які вимагали визнати підготовлюване на цей понеділок голосування неконституційним.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності