Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Міжнародні новини

В КНР заборонили чат-бот зі штучним інтелектом, який Маск назвав його “загрозою людству”

У Китаї заборонили користування чат-ботом зі штучним інтелектом Chat-GPT, а регуляторам наказали не пропонувати його послуги, зважаючи на нецензуровані відповіді на запитання користувачів.

Про це пишуть в Nikkei Asia із посиланням на джерела.

У Китаї офіційно заборонили користуватися стартапом від Microsoft – ChatGPT. Однак деякі користувачі Інтернету мали доступ до нього за допомогою VPN та сторонніх програм, які пропонували послуги бота.

Зазначається, що регулятори в КНР тиснуть на технологічні компанії, зокрема Tencent Holdings і Ant Group, фінтех-філію Alibaba Group Holding та інші, аби ті припинили роботу з ChatGPT. Це відбувається «на тлі зростаючої тривоги в Пекіні через нецензуровані відповіді чат-бота на основі штучного інтелекту на запити користувачів».

Зокрема, за даними видання, техногіганти мають звітувати перед регуляторами, якщо вони планують запускати схожі сервіси.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

«Ми вже були мішенню китайського регулятора (на тлі репресій технологічної індустрії в останні роки – редактори Nikkei Asia), тож навіть якби не було такої заборони, ми б ніколи не взяли на себе ініціативу додати ChatGPT на наші платформи, оскільки реакції (китайської влади – ред.)  неконтрольовані», – зазначив співрозмовник журналістів.

Так, у понеділок державне ЗМІ China Daily опублікувало матеріал, де мовилося що чат-бот «може надати руку допомоги уряду США в його поширенні дезінформації та маніпулюванні глобальними наративами для власних геополітичних інтересів».

Раніше повідомлялося, що компанія OpenAI впроваджує преміумверсію чатбота штучного інтелекту ChatGPT за $20 на місяць.

Чат-бот зі штучним інтелектом ChatGPT від компанії OpenAI вже доступний в Україні. Він володіє українською мовою.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

The Washington Post провів інтерв’ю з ботом Chat GPT: штучний інтелект збентежився, коли журналіст «викрив» псевдонім ШІ та обурився через посягання на його кордони.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності