Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Трафунки: надзвичайні новини та кримінал

В колишньому храмі Московського патріархату знайшли бейсбольні бити…

Після того, як громада храму Успіння Пресвятої Богородиці (ПЦУ) в селі Ділове Рахівського району Закарпатської області, згідно з рішенням суду, нарешті отримала доступ до належних їй церковних споруд, що їх досі утримували представники так званої УПЦ Московського патріархату, у храмі виявили бейсбольні битки – поширену зброю “тітушок”.

Таку знахідку виявили віряни ПЦУ, які прийшли прибрати в церкві в п’ятницю, 5 лютого. Крім того, на жертовнику лежав список “заблудших”.

Люди, іронізуючи, назвали битки “спецсзасобами для возлюблення ближніх”.

Як можна побачити на фото, поряд із Хрестом Господнім було складено більше десятка биток.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

 

 

Громада Православної церкви України в селі Ділове отримала доступ до храму після того, як виграла суди в усіх трьох інстанціях, аж до Верховного Суду. Ієрей Іван Андращук (ПЦУ) вже відслужив разом з вірянами храму подячний молебень.


Державний виконавець здійснив опис майна для передачі його законному власнику – Православній церкві України.

Зазначимо, що вночі 10 січня в Діловому у вікно будинку касира громади ПЦУ Івана Никоряка кинули “коктейль Молотова”, а під ранок того ж дня в селі вчинили підпал майна куратора громади ПЦУ Петра Фіріщака.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Православна громада в селі Ділове Рахівського району ще в січні-лютому 2019 року проголосувала за перехід від Московського патріархату до помісної Православної церкви України й офіційно зареєструвалася. Однак, незважаючи на бажання близько 90% членів громади, храм перебував під контролем священника і представників Російської церкви в Україні (РПЦвУ).

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності