Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

В кращих традиціях «кумівства»

МВС погодило на посаду начальника Жовківського РВ міліції на Львівщині Олександра Гостіщева, вихідця з Дніпропетровщини, побратима нардепа Володимира Парасюка.

Про це повідомляє IA ZIK, посилаючись на свої джерела.

Водночас, як стало відомо, наразі немає наказу начальника міліції Львівщини щодо призначення пана Гостіщева керівником міліції Жовківщини.

Призначення керівника міліції без погодження з громадою, розставляння кадрів у кращих традиціях «кумівства» викликало критику журналістів та громадських активістів Львівщини.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

На переконання головного редактора газети «Ратуша» Миколи Савельєва, незрозумілі кадрові призначення керівників міліції – питання до міністра МВС Арсена Авакова.

«Проблема не в Парасюку, таких багато. Вони будуть ходити і пробивати своїх друзів, знайомих, з якими служили, вчилися в школі чи бавилися у дитячому садку. Проблема у тих – хто їх призначає. Це запитання до пана Авакова! Чому це все відбувається кулуарно? За якими критеріями проходив відбір кандидатів? Який досвід роботи у цієї людини?», – наголосив М. Савельєв.

«Є достовірна інформація, що з батальйону «Дніпро» пан Густіщев звільнився за власним рапортом, у якому пояснив, що його не влаштовує графік роботи та оплата. У Жовківському районі його влаштовує графік роботи і оплата?
Які заслуги у цього чоловіка, що він буде на підполковницькій посаді? Чи він знає оперативно-розшукову роботу!?», – додав журналіст.

На думку М. Савельєва, таких зухвалих призначень не було за жодної попередньої влади в Україні.
«Призначення відбулося, зважаючи на певні політичні інтереси. Такого, щоб призначали лейтенанта керівником райвідділу, не було ні за Кучми, ні за Ющенка, ні за Януковича. Тут вже питання до пана Порошенка», – зауважив журналіст.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

«І найголовніше – хто буде відповідати за його роботу у Жовківськомй районі. Аваков – маю великі сумніви. Пан Парасюк – яким чином він може відповідати?!», – резюмує М. Савельєв.

За даними видання «Варіанти», Олександр Гостішев, 1983 р. н., мешканець міста Дніпропетровськ, здобув вищу технічну освіту та навчається на 3 курсі заочного відділення Державного університету внутрішніх справ. Лейтенант міліції. Служба в лавах міліції – вісім місяців у батальйоні «Дніпро». Звільнений 1 листопада 2014 року.

Раніше повідомлялося, що народний депутат Влодимир Парасюк вимагав, щоб міністр внутрішніх справ Арсен Аваков замінив начальників районних відділів міліції у Жовківському та Яворівському районах. Парасюк повідомляв, що пропонує на посаду начальника Жовківського РВ Олександра Густіщева.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності