Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

В Молдові затримують військових РФ

Молдова обмежила солдатам РФ доступ до Придністров’я.

Влада Молдови обмежила російським солдатам можливість діставатися до Придністров’я. Місцеві поліцейські стали затримувати військовослужбовців, які добираються до розташування контингенту, повідомляє газета «Коммерсантъ» з посиланням на джерело.

Як зазначається, аеропорт Кишинева залишався єдиною легальною можливістю для росіян добиратися до Придністров’я після рішення Верховної Ради України денонсувати угоду про транзит військовослужбовців та військових вантажів з Росії через територію України.

При цьому, за даними видання, тільки за останні два тижні в кишинівському аеропорту були затримані, а пізніше депортовані на батьківщину відразу троє росіян, в тому числі і сержант-контрактник.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Газета зазначає, що з жовтня 2014 року з Молдови було депортовано близько сотні військовослужбовців – громадян Росії.
У Кишиневі стверджують, що готові пропускати миротворців, якщо Москва буде за місяць повідомляти про їх приїзд. Тих, хто прилітає без попередження, Молдова включає в список «небажаних». Відповідну заяву Міністерство закордонних справ країни передало в Москву дипломатичними каналами.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності