Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

В очільника Івано-Франківської ОДА своє “мистецтво Сунь-Цзи*”

Нещодавно призначений голова Івано-Франківської ОДА уродженець області Андрій Бойчук розпочав свою роботу не зі звільнення заступників свого попередника, як це заведено, а із призначення позаштатних радників, яких привіз аж із Волині та Дніпра, які при цьому працюватимуть на громадських засадах, а значить без офіційної зарплатні. При тому, що “чужинцям” треба десь і за щось жити… А головне, що позаштатні радники не обтяжені юридичною відповідальністю.

Така незвична тактика новоспеченого губернатора неабияк переполохала місцеві клани, які уже три десятиліття керують областю.

Показово, що офіційно усі радники є представниками різних політсил, хоча дехто з них і є  пов’язаним між собою родинними або професійними зв’язками.

Тож у зв’язку із цим великим переполохом у маленькому Івано-Франківську місцеві журналісти відразу поспішили зібрати з відкритих джерел інформацію про позаштатних радників Андрія Бойчука. І ось, що вони “нарили”:

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Бас Інна Леонідівна – позаштатний радник голови обласної державної адміністрації із соціальних та гуманітарних питань на громадських засадах.

Інна Бас родом із Луцька.  За освітою – вчитель початкових класів, магістр державного управління. З 2001 року працювала в органах місцевого самоврядування. З 2015 до літа 2020 року працювала на посаді заступниці голови Луцької РДА.

В 2018 року Інна Бас очолила Луцьку районну організацію партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність». На вибори-2020 до Луцької райради йшла першим номером цієї політсили в статусі безробітної.

Була претенденткою на посаду голови Луцької райради, але  програла Олександру Омельчуку з партії “За майбутнє”.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Свого часу була включена до Президентського кадрового резерву «Нова еліта нації».

Волонтерила під час карантину – після запуску платформи взаємодопомоги “Солідарність – доброта об’єднує” організувала команду волонтерів. Вони взяли під опіку жителів Луцького району, яким необхідна підтримка під час карантину.

Ярмольський Ігор Петрович – позаштатний радник голови обласної державної адміністрації з питань соціально-економічного розвитку на громадських засадах. Народився в Галичі, проживає на Волині. У 2015-2018 роках очолював Луцьку РДА.  Був звільнений президентом Порошенком після того, як депутати райради висловили йому недовіру.

До того працював вчителем хімії Маяківської школи, потім понад 10 років сільським головою Маяків (з 2016 року село Княгининок – ред.) Луцького району. Тепер є директором  ТзОВ “Завод конопляних інновацій”. На місцевих виборах балотувався від Всеукраїнського об’єднання “Батьківщина до Луцької міської ради, але депутатом не став.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Неодноразово потрапляв у скандали. Його звинувачували у незаконному  привласненні добровільних пожертв у Маяківській сільраді, втім у суді Ігор Ярмольський засвідчив, що розпорядився віддати благодійні кошти на купівлю авто для батальйону «Придніпров’я».

Також голова РДА засвітився у справі про побиття депутата Вадима Веремчука сесійній залі . Пізніше Ігор Ярмольський розповів, депутат райради намагався спровокувати його на конфлікт і мала місце словесна перепалка з Веремчуком під час засідання бюджетної комісії райради.

Також Ярмольського підловили на незаконному полюванні в Цуманських лісах  та неодноразовому порушенні ПДР, за що був оштрафований поліціянтами.

Греков Едуард Анатолійович – позаштатний радник голови обласної державної адміністрації з правових питань на громадських засадах.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Працює юристом у м. Дніпрі, є членом Ради адвокатів Дніпропетровської області. Є одним із засновників адвокатських об’єднань «Ісу Лоєрс» (м.Дніпро) та «Фінкорд Інтелідженс» (Київська область) разом зі ще одним радником очільника Прикарпаття Андрієм Ярмольським.

Під час навчання в університеті «Юридична академія України імені Ярослава Мудрого» розпочав кар’єру в компанії по обслуговуванню іноземних інвестицій. Отримав досвід комплексного супроводу інвестиційних проектів в агросекторі, будівництві. З 2015 року займається адвокатською діяльністю – консультує власників та топ-менеджерів у нафтовій, фармацевтичній, аграрній галузях.

У 2016-2017 рр був керівником Донецької обласної організації політичної партії “За майбутнє”, тепер є членом правління Дніпропетровської обласної організації політичної партії “За майбутнє”.

Соловей Віталій Олегович – позаштатний радник голови обласної державної адміністрації з правових питань на громадських засадах.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Народився у Львові, проживає у Дніпрі. Юрист, член Національної асоціації адвокатів України. Працював юрисконсультом в корпорації “ЦМК”, начальником юридичного відділу Територіального управління ДСА України в Одеській області, заступником директора юридичної компанії “Раціо”. Також працював на посаді начальника управління земельних відносин Дніпропетровської ОДА та керівником  Юридичного департаменту Дніпропетровської ОДА.

Був помічником нардепа Олега Кришина у Верховній Раді 8 скликання (2014-2019)

На місцевих виборах 2020 року балотувався до Дніпропетровської обласної ради від партії “Слуга народу”, але депутатський мандат не здобув.

Ярмольський Андрій Ігорович – позаштатний радник голови обласної державної адміністрації з питань соціально-економічного розвитку, правового забезпечення та загальної організації діяльності облдержадміністрації на громадських засадах.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Фахівець в області права, член Національної асоціації адвокатів України, член Асоціації правників України. Свого часу керував профспілкою працівників прокуратури міста Луцька. Розпочав юридичну практику в господарських та адміністративних спорах ще з студентських років. Мав досвід роботи в органах прокуратури, де займався злочинами у сфері економіки. З 2015 року є практикуючим адвокатом.

Андрій Ярмольський – син екс-голови Луцької РДА Ігоря Ярмольського, який також став радником очільника Івано-Франківської ОДА. Засвітився в “благодійному” та “земельному” скандалах батька.

Був керівником юридичного блоку компанії «Investment Service Ukraine – Інвестмент Сервіс Юкрейн». До сфери його професійної спеціалізації відносились питання юридичного обслуговування іноземних клієнтів при здійсненні ними інвестицій в Україну.

Засновник адвокатського об’єднання «Ісу Лоєрс» (м. Дніпро) та “ФІНКОРД ІНТЕЛІДЖЕНС” (м. Київ), яким керує разом з Єдуардом Грековим.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

У сферу професійної спеціалізації Андрія відносяться корпоративне право, захист інтересів клієнта в кримінальному судочинстві, антирейдерська практика.

Нагадаємо:

16 грудня Кабінет міністрів України схвалив призначення Андрія Бойчука головою Івано-Франківської ОДА.  26 грудня президент Володимир Зеленський вручив новому очільнику Івано-Франківської облдержадміністрації посвідчення в офісі Президента і побажав наснаги та сумлінної праці на благо області.

 

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Андрій Бойчук народився 15-го квітня 1976-го року в Івано-Франківську. Закінчив національний технічний університет нафти і газу за спеціальністю “Газонафтопроводи та газонафтосховища” і “Енергетичний аудит” при Одеському національному політехнічному університеті.

З 2011-го року працював провідним інженером у ПАТ “Укртрансгаз” НАК “Нафтогаз України”.

У 2014-2015 роках очолив Департамент з питань функціонування та реформування нафтогазового сектору у Міністерстві енергетики та вугільної промисловості України. Займався питаннями реформування газотранспортної системи України.

Також був помічником-консультантом народного депутата Верховної Ради України VIII скликання Андрія Парубія з питань енергетичної безпеки та нафтового сектора.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Андрій Бойчук – перший віцепрезидент Національної Федерації Кйокушінкаі Карате Унія України.

Під час Революції Гідності був сотником 37-ї сотні Самооборони Майдану. Після втечі Віктора Януковича, сотня взяла під посилену охорону 93 дипломатичні установи в Києві.

З 2014-го року займався волонтерською діяльністю, засновник БО “Благодійний фонд “Центр волонтерських ініціатив”, голова громадської організації “Корпус Захисників Революції Гідності”.

*Сунь-Цзи – стародавній китайський полководець і автор популярного у військових і політиків трактату “Мистецтво війни”

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності