Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Блоги

В ОРДЛО окупанти розміщують танки і артилерію на лінії відведення.

Протягом останнього тижня на території окупованих районів Луганської області відбувалися активні військові навчання окремих підрозділів так званого 2-го АК “народної міліції ЛНР”.
Місцевими джерелами аналітичного відділу ГІ “Права справа”, була зафіксована передислокація живої сили і техніки бойовиків з міста Луганськ в район проведення навчань-полігон поблизу населеного пункту Круглик та Мирне Лутугинського району Луганської області. В місця проведення навчань важка бронетехніка була передислокована з тилових районів самопроголошеної “республіки”.

Згодом українські ЗМІ з посиланням на прес-службу Організації з безпеки і співробітництва в Європі повідомили, що в районі проведення навчань, місія ОБСЄ зафіксувала велику кількість важкої бронетехніки та артилерії бойовиків.

Про масштабність навчань свідчить кількість важкої бронетехніки зафіксовану безпілотником ОБСЄ. Поблизу Шимшинівки – 11 танків, 26 броньованих машин; поблизу Мирного – 30 танків, 9 самохідних гаубиць, 18 буксированих гаубиць, 101 броньована бойова машина; поблизу Круглика – 30 танків.

Зокрема, бойовики відпрацьовували заняття танкових екіпажів. В ході тактичних навчань “народної міліції ЛНР” була задіяна важка бронетехніка та ствольна артилерія, яка була передислокована з тилових районів “ЛНР”.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Поблизу села Бугаївка- навчальний військовий центр бойовиків. Координати полігону: 48°25′22″N (48.422702) довгота 38°53′60″E (38.89998). На полігоні поблизу н. п. Бугаївка зосереджується ствольна артилерія калібром понад 120 мм. На навчальному полігоні було зафіксовано близько 20 самохідних гаубиць (2С1 “Гвоздика”, калібр 122 мм) та буксируваних гаубиць (Д-30А “Жаба”, 122 мм).

Варто зазначити, що на полігоні проведені інженерні роботи з облаштування навчального центру. Зокрема побудовані КПП, вишки (48.406708, 38.882554) та побудували цілі для стрільби з танків.

Згідно з домовленостями, важке озброєння калібру понад 100 міліметрів повинно бути відведене на 25 кілометрів відповідно до Меморандуму про Мінськ I від 19 вересня 2014 року.

На полігоні біля Міусінська і Хрустального наразі зосереджено 20 одиниць реактивних установок БМ-21 “Град”, що заборонено Мінськими домовленостями.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

На стаханівсько-первомайському напрямку, імовірно працює комплекс РЕБ “Торн”. Свого часу ГІ “Права справа” повідомляла, що біля селища Хороше працює комплекс РЕБ “Торн” Збройних Сил РФ. РЕБ використовується для прикриття розгортання і можливої активізації наступальних дій. Він має заглушити роботу безпілотників СММ ОБСЄ, які можуть підтвердили факти провокації РФ у цих районах.

Також зазначу, що всупереч домовленостям у нормандському форматі, бойовики в односторонньому порядку проводять інженерні роботи та укріплюють свої позиції біля селищ Золоте-5 та Калинове.

На донецькому напрямку 30 танків невстановленого типу зафіксовано у селища Тернове.
Також у районі Покровки безпілотники ОБСЄ помітили 6 великокаліберних (122 мм) гаубиць типу “Жаба” і “Гвоздика”. У цьому ж місці – 3 протитанкові гармати (МТ-12, «Рапіра», 100 мм), 15 танків (Т-64 — 4 одиниці, Т-72 — 11 одиниць) і 3 буксировані міномети.

За інформацією Головного управління розвідки Міністерства оборони України, найманці проводять активні тренування артилерійських та мінометних розрахунків з підготовки до нанесення вогню по позиціях підрозділів Об’єднаних сил.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Окрім цього, окупанти продовжують тримати на передовій чималу кількість снайперських розрахунків.

Варто зазначити, що нещодавно на території окупованих районів Донецької області, а саме: на Макіївському тактичному полігоні проходили тактико-спеціальні навчання снайперських груп бойовиків. Аналогічні навчання снайперських груп бойовиків пройшли і на полігонах “народної міліції ЛНР”. В ході навчань бойовики відпрацьовували свої дії у вправах пов’язаних зі специфікою бойової роботи снайпера.

Загострення ситуації на первомайсько-стаханівському напрямку пов’язана з закінченням курсу навчання і здачею випускних «іспитів» курсантами диверсійної школи, розташованої поблизу тимчасово окупованого м. Первомайськ Луганської області.На території колишнього піонерського табору “Чайка” російськими кураторами створена диверсійна школа, в якій «курсанти» проходять відповідну підготовку для подальшої участі в бойових діях і диверсійної діяльності на території України.

4 липня ГІ “Права справа” передала спеціальним службам України інформацію про те, що в диверсійних школах розпочалися так звані “випускні іспити”. Окремо наголошувалося, що найближчим часом варто очікувати активізацію ДРГ і снайперських пар бойовиків.
Наразі в диверсійних школах йде активна підготовка учасників НФЗ для участі у снайперській та контрснайперській боротьбі.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Крім того, Російська Федерація продовжує перекидати окремі підрозділи ЗС РФ і військову техніку на територію окупованих районів Донбасу в обхід офіційних пунктів пропуску. Подібна тактика росіян не є новою. Робиться це для того, щоб унеможливити фіксацію подібних фактів з боку СММ ОБСЄ.

Так, в окупованому Луганську зафіксована активізація руху живої сили та техніки росіян в районі колишньої бази компанії “Транспеле”.

Варто зауважити, що інформація в ЗМІ, з посиланням на експертів “Східної правозахисної групи” про пересування військової техніки з тероиторії Росії у ніч проти 13 липня, не знайшла свого підтвердження.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності