Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

В орків скінчилися запаси пального, – кажуть, що атаки на НПЗ

Постійні удари безпілотників по нафтопереробних заводах у глибині території рф призвели до дефіциту і подорожчання пального.

Про це повідомляє Politico. За даними видання, ціни на дизельне пальне для споживачів різко підскочили лише за останній тиждень майже на 10 відсотків.

Ціни на бензин також досягли шестимісячного максимуму – зросли більш ніж на 20 відсотків з початку року. Це пов’язано з тим, що через постійні атаки на НПЗ зменшується постачання палива, адже все більше підприємств змушені призупиняти виробництво.

Для росії атаки на нафтопереробні заводи завдає критичної шкоди, адже кількість палива зменшилась не лише для цивільних споживачів, а й для військової техніки.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

У 2023 році рф була змушена накласти заборону на експорт бензину та дизельного пального через дефіцит на внутрішньому ринку. Однак на міжнародному ринку російське паливо коштувало дорожче, ніж в середині країни-агресора. Тому посередники продавали бензин за кордон на чорному ринку.

Ситуація з нафтопереробними заводами тепер змусить росію обирати – наповнювати коштами за бензин свій бюджет, і таким чином спонсорувати війну в Україні, чи забезпечити паливом своїх військових та цивільних.

Раніше ми писали, що через атаки дронів СБУ російська нафтопереробка впала до мінімуму за останні 11 місяців.

Також нагадаємо, що російська нафтопереробна компанія «Башнефть» встановлює сітки для захисту своїх заводів від атак безпілотників.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини…

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності