Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

В ПОЛЬЩІ ЗНОВУ ОСКВЕРНИЛИ УКРАЇНСЬКІ МОГИЛИ

У Перемишлі, на Пикулицькому українському військовому кладовищі вчинено акт вандалізму.

poll12Так на могилах воїнів УПА було демонтовано пам’ятні таблиці та замість них поставлено інші із знаком польської Армії крайової та провокативним написом: «На цьому місці було поховано останки бандерівських бандитів, звірячих катів, убивців польських жінок та дітей. Пам’ятаймо».

Нагадаємо, що минулого року в кількох польських воєводствах, де на кладовищах поховані українські вояки УПА, вже спостерігалися акти вандалізму, що проявлялися у руйнації пам’ятників на могилах. Тоді поляки звинуватили у всьому своїх ультраправих та невідомих проплачених Кремлем провокаторів. Але, мабуть, у зв’язку з тим, що офіційно українським МЗС з цього приводу полякам не було жодних заяв, нікого так і не було затримано за згадані акти вандалізму.

Зазначимо, як раніше вже повідомляла «ЗЛ», нині чинний президент Польщі Анджей Дуда є внуком вояка УПА (бандерівця), який загинув у боях з окупантами біля міста Болехова на Прикарпатті.

За матеріалами закордонних соцмереж

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності