Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Міжнародні новини

В Польщі закрили найбільший центр із приймання українських біженців

У Польщі припинив роботу найбільший центр для приймання українських біженців. Він був розташований у місті Надажин, що за 30 кілометрів від Варшави.

Про це пише Financial Time.

Як пояснили у пресслужбі Мазовецького краю, центр приймання біженців вирішили закрити, оскільки більшість з них вже знайшли житло в інших місцях.

Попри це, кільком сотням біженців, які все ще перебували на території центру, довелося переселитися.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

«Центр було закрито. Нові люди не надходили, і великий масштабний центр втратив свою актуальність. У момент закриття в ньому перебувало близько 300 осіб. Деякі з них були перерозподілені до менших центрів, а інші звернулися до місцевих органів самоврядування», –  повідомила прессекретар Мазовецького воєводства.

Зазначимо, що центр відкрили на початку повномасштабної війни у 2022 році. Туди можна було розмістити одразу до 9-10 тисяч осіб.

Раніше ми писали, що 30 серпня Бельгійський уряд оголосив, що тимчасово забороняє надавати притулок самотнім чоловікам, мотивуючи це тим, що ресурси мають спрямовуватися на сім’ї.

Також нагадаємо, що близько третини працевлаштованих у Польщі українців (30%) змінювали роботу понад три рази, один-два рази змінювали роботу 66% українців, решта змінювали роботу більше як п’ять разів.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності