Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

В права голови Європейського союзу вступили Нідерланди

Мандат чергового змінного голови Європейського союзу з 1 січня перейшов на півроку до Нідерландів від Люксембургу.

Напередодні Нового року тодішній голова ЄС опублікував у Брюсселі свої пріоритети, серед яких на першому місці стоять міграція та міжнародна безпека.

“Нестабільність панує на кордонах Європи, що відбивається на внутрішньому житті держав-членів ЄС. Зовнішня і внутрішня безпека тісно пов’язані і вимагають узгодженого підходу. Потрібно поліпшити прийом біженців як у регіоні в цілому, так і в Європі. Держави-члени повинні розподілити навантаження більш справедливим чином і вивчити, як краще стримувати міграційні потоки”, – йдеться в головуючій програмі Нідерландів.

Саміт ЄС 17-18 грудня ухвалив, що Європейська Рада сформулює свою позицію щодо “європейського корпусу прикордонників і берегової охорони” протягом нідерландського головування.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Єврокомісія під час нідерландського мандата представить свої пропозиції щодо перегляду “дублінських правил” про прийом іммігрантів у ЄС.

Очікується, що оновлені пропозиції ЄК щодо “розумних кордонів” Євросоюзу також будуть розглянуті протягом нідерландського головування в ЄС.

Разом з тим, Нідерланди вважають найважливішим завданням свого мандата інноваційний розвиток Євросоюзу, спрямований на економічне зростання і створення робочих місць.

“Нідерланди бажають, щоб Європа зосередилася на питаннях, які мають велике значення для громадян і підприємств: процвітанні, свободі й безпеці, а не на аспектах, які держави-члени можуть дуже добре врегулювати самі, таких як охорона здоров’я, пенсії та податки”, – заявило нідерландське головування Євросоюзу.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

На думку Амстердама, посилення уваги до інновацій, економічного зростання та зайнятості потребуватиме раціональнішого європейського законодавства, яке має бути спрощено і буде однаково застосовується у всіх державах-членах. Тоді, вважають в Нідерландах, адміністративні навантаження і витрати полегшаться для громадян, підприємств та державних органів влади.

Серед інших важливих пріоритетів чергового головування ЄС – фінансова стабільність і надійність єврозони, політика в галузі захисту клімату й стійка енергетична політика.

“Разом ми зробимо Європу сильнішою. Наша схожість об’єднує нас сильніше, ніж розділяють наші відмінності, чи то торгівля, навколишнє середовище, клімат або енергетика, не забуваючи про такі сфери, як мир, безпека і процвітання. Нідерландська традиція узгодженості і співробітництва може виявитися цінною для Європи”, – вважає новий голова Євросоюзу.

При цьому він підкреслює важливість того, щоб громадяни і організації громадянського суспільства відчували свою близькість до єдиної Європи, а значить, могли контролювати функціонування ЄС і констатувати стан досягнутих результатів.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Нідерланди головували в Раді міністрів ЄС 11 разів в період з 1960 по 2004 рік. У 2016 році головуючий мандат Нідерландів буде 12-м в історії Євросоюзу.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності