Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

В рашистів закінчився осінній призов і…

міністерство оборони російської федерації 29 грудня завершило осінній призов 2023 року, що розпочався 1 жовтня. На строкову службу призвали 130 тисяч осіб.

Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW) на своєму сайті.

Зазначається, що призов виконувався згідно з указом російського диктатора володимира путіна від 29 вересня про призов на строкову службу.

Більшість призовників були зараховані до навчальних з’єднань та військових частин. Натомість були звільнені призовники осіннього призову 2022 року, що відслужили встановлені терміни строкової служби.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

При цьому на початку осіннього призову 2023 року, Міноборони рф заявляло, що призовників не будуть направляти до тимчасово окупованих Донецької, Луганської, Запорізької чи Херсонської областей або залучати для участі в бойових діях в Україні.

Як зазначає ISW, з перших місяців повномасштабного вторгнення росії в Україну, солдати строкової служби не брали участі в бойових діях.

Однак російські силовики дедалі частіше покладаються на призовників для виконання функцій з охорони державного кордону росії з Україною, де постійно відбуваються бойові зіткнення.

Нагадаємо, що українські військові протягом минулої доби, 29 грудня, ліквідували ще 750 російських загарбників.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Загальна кількість ліквідованих з лютого минулого року складає 358 270 російських терористів.

Українські військові, ймовірно, ліквідували 74 російських моряків внаслідок удару по великому десантному кораблю «Новочеркаськ».

Раніше ми писали, що для України одним із найбільших досягнень цього року стало витіснення флоту росії в східну частину Чорного моря, а також в Азовське.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності