Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Міжнародні новини

В РФ підлітку дали 5 років колонії за… віртуальний “підрив ФСБ» у комп’ютерній грі Minecraft

 Росії суд засудив 16-річного підлітка Нікіту Уварова до п’яти років позбавлення волі за підготовку віртуального вибуху «будівлі ФСБ» у відомій комп’ютерній грі Minecraft.

Про це у четвер, 10 лютого, повідомив голова правозахисної організації Агора Павєл Чіков.

За його словами, Уварова було визнано винним за статтею 205.3 Кримінального кодексу РФ («проходження навчання з метою здійснення терористичної діяльності»).

Ще двоє підлітків з Канська Красноярського краю, які також проходили у цій справі, звільнені від відповідальності, оскільки «сприяли слідству».

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Трьох школярів було затримано у 2020 році, коли їм було по 14 років. Причиною стали листівки на підтримку фігуранта справи про «виготовлення вибухового пристрою» Азата Міфтахова, одну з яких вони наклеїли на будівлю ФСБ.

На їхніх телефонах було виявлено відео, на якому підлітки розводять у занедбаній будівлі вогонь та підривають петарди.

Крім того, силовики отримали доступ до облікових записів хлопців у Minecraft, де вони збудували «будівлю ФСБ» і хотіли віртуально підірвати її заради жарту.

У зв’язку з цим усім трьом школярам висунули звинувачення у «проходженні підготовки до проведення теракту».

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Нагадаємо, раніше російський суд визнав винним у розпалюванні ворожнечі активіста, який на YouTube-каналі розповів політичний анекдот про Росгвардію.

Також російського відеоблогера Андрія Пижа посадили до колонії суворого режиму на 5 років за вивезення за кордон схему тунелів московського метрополітену.

А Військовий суд Ростова-на-Дону засудив кримчанина Олега Приходька до 5 років ув’язнення в колонії суворого режиму. Його звинуватили у плануванні терактів після підкинутої ФСБ вибухівки.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності