Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Міжнародні новини

В Росії США закриває усі свої генконсульства

Після закриття генконсульств США в Єкатеринбурзі і Владивостоці єдиним дипломатичним представництвом Сполучених Штатів у Росії буде посольство в Москві.

Адміністрація чинного президента США Дональда Трампа повідомила Конгрес про намір закрити два останні генеральні консульства Сполучених Штатів у Росії. Про це 19 грудня написало Associated Press, посилаючись на текст повідомлення, яке є в розпорядженні агентства.

Білий дім оголосив про намір закрити генконсульство у Владивостоці і зупинити роботу генконсульства в Єкатеринбурзі 10 грудня. У повідомленні йдеться, що диппредставництва вирішили закрити через кадрові проблеми: 2017 року Росія обмежила чисельність американських дипломатів, яким дозволено працювати в Росії.

Терміни припинення роботи генконсульств поки невідомі. Як зазначає агентство, після їхнього закриття єдиним дипломатичним представництвом США в Росії буде посольство в Москві.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Росія обмежила чисельність американських дипломатів, яким дозволено працювати у країні, влітку 2017 року у відповідь на американські санкції. Тоді Росію покинуло 755 співробітників дипмісії США. 2018-го через вислання російських дипломатів і закриття генконсульства РФ у Сіетлі у відповідь на отруєння колишнього російського розвідника Сергія Скрипаля та його дочки Юлії Москва закрила генеральне консульство США в Санкт-Петербурзі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності