Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Новини з дурдому

В Росії та Л/ДНР думку ЄС щодо виборів до Держдуми бачили в ср@ці

Євросоюз нагадав, що Крим є територією України, тому Брюссель ніколи не визнаватиме результати російських виборів на півострові. А передвиборча паспортизація ОРДЛО суперечить Мінським угодам.

Про це у Брюсселі під час брифінгу для преси заявив речник ЄС Пітер Стано.

«Ми ніколи не визнаватимемо вибори у незаконно анексованому Криму, тому що Крим, – це Україна. Ми також занепокоєні тим фактом, що громадяни України та населення територій України на Сході, які поки зараз знаходяться поза контролем законної влади України, отримували (від Росії – ред.) паспорти з метою участі в цих російських виборах. Це суперечить духу Мінських угод, це суперечить цілям Мінських домовленостей. Ми закликаємо Росію, та очікуємо, що Росія утримуватиметься від дій, які йдуть всупереч зобов’язанням, що виходять з Мінських угод», – сказав Стано.

Нагадаємо, в Росії 17-19 вересня відбувалися вибори у Державну думу.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Тим часом, у мережі з’явилося відео, на якому видно, як фальсифікуються вибори до російської Держдуми за допомогою дистанційного електронного голосування. При чому голосували за жителів тимчасово окупованого Донбасу.

У Зеленського розповіли про відповідальність за російські вибори.

Ватажок терористичної організації «ДНР» Денис Пушилін заявив, що для жителів ОРДЛО з російськими паспортами запустять додаткові автобуси і поїзди, аби вони змогли проголосувати на виборах у Держдуму на території РФ.

Окупанти мають намір пропускати на виїзд з ОРДЛО до РФ виключно учасників голосування.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Україна висловила протест Росії через проведення виборів у російську Держдуму на території тимчасово окупованих Криму й ОРДЛО. В МЗС України зазначили, що Росія порушує норми міжнародного права, а її дії незаконні.

Водночас, президент Володимир Зеленський не проти голосування жителів тимчасово окупованих територій на виборах у Держдуму. На його думку, такі вибори не матимуть жодної легітимності, а люди принаймні зможуть убезпечити себе від переслідувань з боку окупантів.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності