Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Фоторепортажі

В ЩО ОЦІНЮЮТЬ ГОЛОС ВИБОРЦЯ

Громадянська мережа «ОПОРА» проаналізувала активність політичних партій, а також як вони борються за виборців.
Про результати моніторингу розповів під час сьогоднішньої прес-конференції координатор громадянської мережі ОПОРА в Івано-Франківську Іван Маруняк.

pi2У Франківську ВО «Свобода» та «УКРОП» проводять різноманітні розважальні заходи у різних мікрорайонах міста. Під час таких заходів представник ОПОРИ зафіксував розіграш подарунків від організаторів.

Наприклад, під час акції, що організувала ВО «Свобода», був розіграний подарунковий сертифікат на 150 гривень на придбання товарів у одному із супермаркетів міста. На іншій акції, яку провела партія «УКРОП», розігрували праски (ціна на них стартує від кількасот гривень, – ​ред.), флешки (ціна від 150 грн. і далі, – ​ред.) та солодощі. Безкоштовні юридичні послуги надає партія «Самопоміч», про це вони інформують на афішах в громадському транспорті.

Іван Маруняк зазначив, що такі дії не порушують виборчого законодавства, але якщо партія, яка pi3заявила про намір брати участь у виборах, надає безкоштовні послуги чи проводить розіграш призів та продовжуватиме такі дії після реєстрації кандидатів, завершується 30 вересня, такі дії будуть уже містити ознаки порушення Закону України «Про місцеві вибори».

Нагадаємо, що нещодавно за прикладом Леоніда Черновецького, Олександра Фельдмана та інших відомих політиків з допомогою продовольчої так званої «соціальної допомоги» намагався купити голоси українських виборців на довиборах до ВР по Чернігову лідер уже вище згаданого «Укропу» Геннадій Корбан. Що характерно для пакетів з продовольчою «допомогою» від усіх цих кандидатів, так це те, що чомусь їхній зміст більшість українців називають не інакше, як «кошерним», адже там не найдете жодних жирів, усе дієтично збалансовано і переважно рослинного походження. Та й питається, а чим ще годувати баранів, які за пачку гречки віддали свій голос?..

За матеріалами ЗМІ та соцмереж

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності