Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

«В СЕЛІ ПРОХОДИЛИ МАНЕВРИ»

Події тижневої давності, 28 квітня, коли десантники 25-ї (Дніпропетровської) та 95-ї (Житомирської) бригад Збройних сил України оточили базу Добровольчого українського корпусу «Правий сектор», сьогодні інакше як «провокацією» уже ніхто не називає.

Але що зрештою відбулося.

Спершу, як тоді повідомлялося на сайті ДУК ПС, а згодом і усіх інших вітчизняних мас-медіа, за кілометр від в’їзду на базу Правого сектору армійці з 25-ї бригади розбили блокпост. Військові були укомплектовані боєкомплектами. Була присутня і бронетехніка. А загалом їх озброєння направлене прямо на базу «Правого сектору», писали тоді на сайті.

З протилежного боку під’їзду до бази ПС такий самий блокпост розвернула 95-а бригада армійців. Та сама бригада, командиру якої за проявлену мужність на передовій нещодавно Борис Філатов на телекамери привселюдно дарував свій годинник вартістю біля 15 тис. доларів. Як виявилося така «спроба підкупу» армійців людям Коломойського, якого уже давно називають спонсором Правого сектору, нічим би не допомогла – регулярні війська, ЗСУ, тим і відрізняються від ПРИВАТних батальйонів, що підпорядковані вони головнокомандувачу, а не спонсору…

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

«Безпосередньо біля нашої бази в районі Пісків знаходяться підрозділи ЗСУ, але незрозуміло, що відбувається. Нагадаю, що останнім часом «Правий сектор» вів переговори з Міноборони і Генштабом з питання легалізації ДУК ПС. Нам обіцяли, що все буде нормально, тому сьогоднішня ситуація незрозуміла. Зараз у нас є питання до тих, хто віддає накази оточувати базу ДУК, який з першого дня захищає країну на сході», – сказав тоді керівник інформаційного центру «Правого сектора» Артем Скоропадський.

Керівник інформаційного центру «Правого сектора» також нагадав, що нещодавно лідер ДУК ПС Дмитро Ярош погодився прийняти посаду радника глави Генштабу. За словами Скоропадського, на той момент в оперативному режимі були проведені переговори з представниками ЗСУ. І, як з’ясувалося … «в селі проходили маневри»… Принаймні керівництво ЗСУ усе пояснили навчаннями у тому районі.

Загалом той «хай», що того дня здійняли довкола цього підконтрольні декому ЗМІ та мітинг представників Правого сектору біля стін Адміністрації президента, гучні заяви з боку Дмитра Яроша і т. ін., підхопили й решта вітчизняних мас-медіа, які разом зробили чи малий переполох у державі, змусивши декого навіть повірити у «спробу державного перевороту»…

Ярослав С.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності