Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Міжнародні новини

В США відстрілюють пристарілих божевільних прихильників Трампа…

Агенти ФБР застрелили чоловіка, якого підозрюють (тобто вони ще не доведені?) у погрозах президенту США Джо Байдену.

Про це повідомляє CNBC.

Жителя Прово Крейга Делю Робертсона було смертельно поранено агентом ФБР під час обшуку о 6.15 ранку, за 12 годин до того, як президент США Джо Байден мав відвідати штат. Підозрюваний нібито погрожував багатьом громадським діячам, зокрема Байдену , віце-президентці Камалі Харріс і окружному прокурору Манхеттена Елвіну Бреггу, який звинуватив колишнього президента у таємній виплаті 130 тисяч доларів зірці «фільмів для дорослих» Стормі Деніелс перед президентськими виборами 2016 року за те, щоб вона мовчала про свій роман з політиком.

У судових документах йдеться, що ФБР описало Робертсона як білого чоловіка приблизно 70-75 років,  в темному костюмі, білій сорочці, червоній краватці, а також у різнобарвному (можливо, камуфляжному) капелюсі з написом «ТРАМП» спереду.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

У понеділок Робертсон написав в Інтернеті, що чув про приїзд Байдена до мормонського та ковбойського штату Юти, і що він планує дістати свій камуфляжний костюм і «струсити пил зі снайперської гвинтівки m24».

Згідно з повідомленням правоохоронців, він дійсно мав далекобійну снайперську гвинтівку та багато іншої зброї, а також камуфляжний костюм-кікімору.

Робертсон також говорив про «вбивство президента» та висловлював інші погрози щодо генерального прокурора США Мерріка Гарланда та генерального прокурора Нью-Йорка Летиції Джеймс.

«Настав час для вбивства президента або двох. Спочатку Джо, потім Камала!!!», — написав він у вересні 2022 року на Facebook.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

В іншій публікації Робертсон називає себе «MAGA Trumper».

«Інцидент стався, коли спецагенти намагалися вручити ордери на арешт і обшук за місцем проживання», — йдеться в заяві ФБР.

Більше подробиць про стрілянину не було оприлюднено, обставини події наразі вивчає ФБР.

Секретна служба, яка забезпечує захист президента, віце-президента та їхніх сімей, заявила, що їй відомо про розслідування ФБР, яке стосується особи котра погрожувала людям, якими вона опікується.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Число злочинів на ґрунті ненависті зросло в США з 2020 по 2021 рік і досягло найвищого рівня відтоді, як уряд почав відслідковувати такі злочини на початку 1990-х років.

Нагадаємо також, що 19 липня Міністерство юстиції США звинуватило екс-президента Дональда Трампа у справі щодо штурму Капітолія.

45-й президент США Дональд Трамп не визнав себе винним за звинуваченням в організації змови з метою скасувати власну поразку на виборах 2020 року.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності