Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Соціальні новини

В суд на президента Зеленського подали кандидати в судді… за бездіяльність

Президент не видав в термін укази про призначення суддями.
Кандидати в судді подали в суд на Володимира Зеленського
Відразу 23 кандидата на посади суддів місцевих судів подали позови до президента Володимира Зеленського в Касаційний адміністративний суд в складі Верховного Суду.

Про це повідомив в Facebook один з кандидатів в судді Володимир Котвицький.

Як повідомив кандидат, претендентів на посади суддів піти на крайні заходи змусила бездіяльність Володимира Зеленського, який, з невідомих причин, пропустив термін в 1 місяць, відведений йому законом для видання указів про призначення суддями кількох десятків кандидатів.

У своїх позовах кандидати просять Суд визнати протиправною бездіяльність Президента відносно не видання указів про їх призначення на посади суддів та зобов’язати Володимира Зеленського видати укази про призначення.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Як повідомив В. Котвицький, розгляд першого позову КАС ВС почнеться сьогодні, 1 жовтня 2020 року. Ініціатором даного позову стала Олена Семенюта, яка перемогла в конкурсі на посаду судді Бориспільського міськрайонного суду Київської області. Подання на призначення О. Семенюти суддею, Вища рада правосуддя внесла ще 4 червня. Однак президентського указу немає до сих пір.

Що стосується позову самого В. Котвицького, то КАС ВС почне його розглядати 12 жовтня. Подання про призначення кандидата суддею Дарницького районного суду Києва Вища рада правосуддя внесла ще 2 червня.

Відзначимо, що у президента Володимира Зеленського, як і у його попередника Петра Порошенка, неодноразово виникали проблеми з дотриманням термінів призначення суддів на посади.

Однак раніше на Президента до суду подавали судді, які прагнули домогтися призначення на посади безстроково.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності