Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

В «СВОБОДІВСЬКОМУ МІСТІ» ГАЗДУЮТЬ ІНОЗЕМЦІ?

Допоки в Івано-Франківському міському суді затягується розгляд нашумілої справи з приводу розбещення і зґвалтування групою іноземних студентів з Близького Сходу двох неповнолітніх місцевих дівчат, спершу по причині неявки адвоката підозрюваних, а тепер з причини його заміни і необхідності часу для ознайомлення з матеріалами справи новим адвокатом, інший земляк підозрюваних – сирійський студент з університету Нафти і газу Айо Алан Фозі відмовився у суді від претензій до таксистів зі служби «Роял» Ігоря Марківа та Ростислава Гальк, які вибачилися та відшкодували йому моральні та матеріальні збитки.

Нагадаємо, що Ігорю Марківу та Ростиславу Гальку за ч. 1 ст. 28 та ч. 1 ст. 122 ККУ було інкриміновано завдання умисних тілесних ушкоджень середньої важкості згаданому іноземному студенту, суперечка з яким під час його поїздки в авто переросла у бійку біля магазину «Фуршет» на вулиці Пилипа Орлика між іноземцями та таксистами, які поспіли на допомогу своєму товаришу.

І ось тільки після згаданого інциденту міський голова Руслан Марцінків прислухався до скарги мешканців вулиці Пилипа Орлика на роботу розташованого тут арабського ресторану «Синбад», бізнес у якому ведуть громадяни Іраку. Жителі скаржаться на шум та сморід у вечірній час, через що не можуть відкрити вікна.

35 мешканців підписалося під листом-скаргою на ім’я міського голови Івано-Франківська і ще 15 були у нього на прийомі з цього приводу.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Тож лишається сподіватися, що нарешті міська «свободівська» влада зверне свою увагу на іноземних гостей міста, які буцімто приїжджаючи сюди навчатися, розпочинають свій не завжди законний, фіктивний, записаний на підставних осіб, бізнес, намагаючись з допомогою одруження, переважно теж фіктивного, осісти тут назавжди, при цьому нав’язуючи оточуючим їх громадянам України свої правила та порядки, адже добре розуміють, що ЄС не гумовий, тому на всіх біженців там місця і соцвиплат і допомог не вистачить.

Раніше анонсувалося, що на звернення ГО «Поклик Нації» до міського голови при ньому відновить роботу координаційна рада «Порозуміння», що складалася з представників правоохоронних органів, різних служб, громадськості, утворена саме для запобігання таким конфліктним ситуаціям. Та, на жаль, міська влада спромоглася поки тільки на письмові обіцянки. Шкода, адже раніше, з моменту утворення даної координаційної ради в 2009 році з ініціативи згаданої ГО «Поклик Нації», увесь період діяльності даної ради до 2014 року, подібних ситуацій в місті майже не спостерігалося…

Підготував Іван Луйко

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності