Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

В Україні до числених державних свят додадуть ще два… мусульманські

Україна у час війни на її Сході та економічної кризи залишається чи не єдиною з європейських держав, яка має чи не найбільше всят, що відзначаються на державному рівні вихідними днями, які жартома вже давно прозвали “українським рамаданом”, і ось Президент має намір присвоїти ще двом, мусульманським святам, Курбан-Байрам і Ураза-Байрам статус державних свят.

Президент України Володимир Зеленський незабаром підпише указ, яким Курбан-Байрам і Ураза-Байрам отримають статус державних релігійних свят. Про це він заявив на зустрічі з представниками кримськотатарського народу.

Глава держави висловив співчуття у зв’язку з Днем пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу.

Президент зазначив, що представники кримськотатарського народу повинні бути представлені на вищому дипломатичному рівні. Тому він погодив кандидатуру Еміне Джапарової на посаду першого заступника міністра закордонних справ.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

З метою вирішення проблемних питань кримськотатарського народу Зеленський ініціював створення робочої групи в Офісі президента, в складі якої будуть кримські татари.

Також він повідомив, що, за підсумками домовленостей з президентом Туреччини Реджепом Тайїпом Ердоганом, у Херсонській області буде побудовано 500 квартир для переселенців з Криму. Крім того, в Києві планується побудувати нову велику мечеть.

Також він в черговий раз анонсував побудову хаба на кордоні Херсонської області та Криму.

Щоб люди, які тимчасово живуть на тимчасово окупованій території Криму, бачили, як ми ставимося до кримчан, до кримських татар. Щоб вони приїжджали і бачили дійсно інакше, “вітрину” нашої країни“, – сказав Зеленський.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Президент підкреслив, що робоча група повинна розглядати не тільки правові, а й економічні питання, які турбують кримських татар.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності