Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

В Україні із 2023 шалено знизився експорт товарів… і імпорт теж…

У січні-лютому 2023 року експорт товарів впав на 42,8%, а імпорт — на 17,9% порівняно з аналогічним періодом минулого року.

Про це повідомляє Державна служба статистики України (ДССУ).

Експорт товарів становив $6,45 млрд (57,2%, порівняно із січнем — лютим минулого року), а імпорт — $10,17 млрд (82,1%). Негативне сальдо склало $3,71 млрд (у січні — лютому 2022 року також негативне — $1,08 млрд).

Зовнішньоторговельні операції проводились із партнерами із 206 країн світу.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

У лютому порівняно із січнем сезонно скориговані обсяги експорту зросли на 4,8%, імпорту також зросли — на 3,2%. Сезонно скориговане сальдо зовнішньої торгівлі у лютому 2023 р було негативним і становило $2, 2 млрд. У січні також негативне — $2, 2 млрд.

Раніше повідомлялося, Уряд Словаччини розширив список заборонених до імпорту продуктів з України.

Міністерство сільського господарства Словаччини відповідним розпорядження заборонило обробку імпортованого з України зерна, а також продаж на ринку країни продукції з українських зернових.

Після цього Угорщина також запровадила аналогічні обмеження.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

15 квітня уряд Польщі заборонив ввезення зерна та десятків видів іншого продовольства з України. Водночас на 17 квітня заплановане підписання польсько-української угоди щодо експорту зерна.

Європейська комісія назвала неприйнятними односторонні дії держав щодо заборони експорту зерна.

Нагадаємо, московія знову заблокувала інспекцію суден, які залучені до роботи Чорноморської зернової ініціативи.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності