Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Новини з дурдому

В Україні незабаром з’являться ПРОКУРОРИ ГРОМАД

В Офісі Генпрокурора повідомили, що Андрій Костін підписав концепцію проєкту «Прокурор Громади»: оцінка ефективності роботи таких прокурорів буде грунтуватися і на загальному внеску у життя громади.
Окремі прокурори в регіонах стануть «прокурорами громад». Відповідну концепцію під назвою «Прокурор Громади» підписав Генпрокурор Андрій Костін.

«Безпека громади це спокій її мешканців, отже — основа для розвитку. А сильна громада це вже основа успішної країни. Тому не зупиняємося. Працюємо для розбудови майбутньої мирної та безпечної європейської України», – зазначив Костін.

«Прокурор Громади» – це нова ініціатива, спрямована на практичне втілення принципу, який полягає у тому, що в центрі роботи прокурорів та правоохоронців – інтереси людини та її безпека.

Проєкт полягає у тому, що окремі прокурори в регіонах стануть «прокурорами громад». Їх буде визначено серед тих, хто вже працює на місцях, для них буде проведено додаткове навчання», – розповіли в Офісі Генпрокурора.

У Концепції зазначено про нові критерії оцінювання роботи. Так, оцінка ефективності роботи прокурорів в межах реалізації концепції буде комплексною і буде грунтуватися як на результатах розслідувань кримінальних проваджень, так і на загальному внеску у життя громади, зокрема у контексті зменшення рівня злочинності та підвищення громадської безпеки.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Серед основних завдань прокурора громади буде:

– аналіз причин злочинності, вдосконалення шляхів протидії злочинам;

– запровадження людиноцентричного підходу в роботі;

– збір інформації про потреби і запити громади;

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

– розробка комплексних механізмів для посилення безпеки громади спільно з місцевою владою, поліцією та іншими зацікавленими органами чи організаціями;

– взаємодія з громадськими організаціями та медіа;

– змістовніше інформування про результати роботи.

«Завдяки такій співпраці будуть сформовані адаптивні безпекові стратегії, які враховуватимуть особливості кожного регіону чи окремої громади.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Такий підхід дозволить посилити безпеку в громадах і, як наслідок, підвищить якість життя її мешканців. Це допоможе не лише долати наслідки злочинності, а й викорінювати її причини.

Спочатку у чотирьох регіонах буде запроваджено пілотний проєкт. На основі його результатів буде доопрацьована концепція, яка потім буде втілена по всій території України», – зазначили в ОГП.

Детальніше про новий проєкт розповів його координатор з IDLO Роман Шпирка:

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності