Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Економіка

В Україні порахували збитки від запуску “Північного потоку-2” та американо-німецької зради…

В разі зупинки транзиту російського газу по українській газотранспортній системі після запуску газопроводу «Північний потік-2» Україна втрачатиме 1,5 млрд доларів на рік – це мінус 1%ВВП.

Таку цифру назвав в ефірі телеканалу «Дім» радника голови Офісу президента, ексміністр економіки Тимофій Милованов. «Зараз у нас є контракт на кілька років по транзиту газу – до 2024 року. Питання в тому, що станеться після 2024 року. Адже 2024-й – це не так далеко. І я згоден з міністром фінансів в оцінці – у нас будуть від цього втрати. 1,5 млрд доларів – це немало», – зазначив він, вказавши, що у порівнянні з ВВП України це в залежності від курсу валют становить близько 1%.

«Економіка України, наприклад, втратила кілька відсотків через пандемію. І ми це відчули – людям стало складніше, наприклад, знайти роботу або втримати її. Економіка зараз відновлюється, зростання ВВП буде 4,5% цього року. Тобто, здається, 1% – це не так багато, але це 20% зростання всієї економіки. І це відбуватиметься щороку», – говорить Милованов.

Нагадаємо, США та Німеччина опублікували спільну декларацію, в якій офіційно домовились про завершення будівництва російського газопроводу «Північний потік-2».

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Американські законодавці розкритикували угоду Байдена і Меркель.

Сенатор-республіканець Тед Круз заявив, що продовжить блокувати в Сенаті затвердження на дипломатичні посади висуванців адміністрації президента Джо Байдена. Таким чином він запропонував домогтися введення санкцій проти «Північного потоку-2».

У МЗС України заявили, що українська сторона не притягувалася до переговорів і узгодження пакету домовленостей по газопроводу «Північний потік-2», як це стверджує Держдеп США.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності