Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

В Україні створюється нова потужна політична сила

Як стверджує координатор нового політичного проекту на Івано-Франківщині Володимир Клюс, це буде не «іменна» партія, не партія окремих регіонів або фінансових груп, не віртуальна, а така, що міцно стоїть на землі і та має зв’язок з кожним містом і селом.

– В Україні вже дуже багато партій. Більшість з них – бездіяльні. Що спонукало до створення ще одного політичного проекту?
Ми спостерігаємо сьогодні невідворотній процес розпаду старих політичних сил, які з різних причин перестали відповідати вимогам суспільства. Хаос, непрофесіоналізм, радикалізм у владі ні до чого хорошого країну не привели. Серед причин, за якими їх перестають сприймати –«вождізм», відірваність від реальних потреб і очікувань людей, прагнення отримати в одні руки всю повноту влади.
Однією з головних вимог людей сьогодні є доступність представників влади.
Всі і всюди говорять про децентралізацію, розширення прав місцевого самоврядування тощо. А хто заважає робити це вже сьогодні? Але для цього потрібні реальні кроки.
Очевидно, що представники старих політичних сил діють здебільшого на словах… Я і мої колеги не літаємо за хмарами, і точно знаємо, що собою являє реальна економіка, створення робочих місць, безпосередня робота і спілкування з людьми. Ми зійшлися на єдиній думці, що країні потрібен новий політичний проект, який дозволить по-справжньому відстоювати інтереси регіонів.
Отже, як реакція на існуючі запити, виникла ідея і з’явилося бажання побудувати партію, засновану на абсолютно інших принципах. В ній не буде одного «вождя», а буде багато реальних регіональних лідерів, яким довіряють люди на місцях.
– Якими будуть основні напрямки діяльності нової партії?
– Насамперед, це буде політична сила, яка першочерговим своїм завданням ставить ідею об’єднання країни. Яка поважатиме гуманітарні та історичні особливості кожного регіону. Ми розуміємо, що в сьогоднішніх умовах необхідно створити комфорт і безпеку громадянам України будь-якої національності і віросповідання. Саме це допоможе їм розвивати свої традиції і стане основою національного патріотизму.
Одним із ключових пріоритетів діяльності партії буде створення ефективного законодавчого і правового інструменту для боротьби з корупцією. Ми повинні мінімізувати всі можливості для вчинення посадовцями корупційних дій, законодавчо врегулювавши їхню діяльність.
Партія виступатиме за децентралізацію влади і посилення ролі громади. В першу чергу це має відбутися на рівні районів і міст. Ми повинні створити інфраструктуру комфорту і доступу до соціальних послуг однакову для мешканців, як села, так і обласного центру.
– Це буде опозиційна партія?
– Це не буде опозиція в класичному українському розумінні. Швидше за все це буде альтернатива хаосу і некерованості в країні – системна і конструктивна політична сила. Ми організуємо ефективний зворотній зв’язок з регіонами, створимо сильні експертні центри і будемо оперативно реагувати на кроки влади. Для цього ми задіємо величезний потенціал людей з управлінським досвідом, знання яких влада зараз просто ігнорує. Важливо продемонструвати людям, що, крім шляху «в нікуди», є шлях інший – з чіткими зрозумілими цілями і способами їх досягнення. Як для центру, так і для кожного регіону, в тому числі – для нашої області.
–Хто складе основу партійного активу?
–Ми запрошуємо до своєї команди досвідчених управлінців, успішних підприємців, роботодавців, експертів, депутатів всіх рівнів, позапартійних активістів та представників громадськості «нової хвилі». Тобто ми раді будемо бачити в своїх лавах всіх поміркованих людей, які прагнуть системних перебудов і створення нової економіки. До речі, ми запровадимо абсолютно нові підходи у розбудові партії за зразком європейських і американських технологій, а також застосовуватимемо сучасні засоби внутріпартійних комунікацій за допомогою інтерактивної платформи, соціальних мереж тощо.
– Яка роль у партії буде відведена молоді?
– На прикладі останніх подій ми бачимо неймовірну активність молодих українців, їхнє бажання жити, навчатися і працювати в якісно новій державі. Тому партія одним із основних своїх завдань вважає залучення якомога більше молодих і активних людей. Партія буде розвивати потужні освітні проекти та міжнародні програми для молоді.
– Чи вже багато маєте однодумців на Прикарпатті?
– У нас тут велика команда гідних людей, разом з якими ми впродовж останніх років здійснили серйозну роботу. І у нас є спільне бажання продовжити її. Тому ми збираємося, обговорюємо плани, пріоритети. Треба об’єднуватися в команду, і тоді ми зможемо впливати на якість і зміст діалогу влади і громадян. Адже сьогодні в країні відбувається жорстке громадянське протистояння, продовжують гинути люди, а влада і номінальна опозиція поводяться деструктивно. Тому всіх нормальних людей об’єднує єдине бажання: вийти з кризи і об’єднати країну.
– На коли заплановано установчий з’їзд?
– Перший з’їзд нової партії,попередньо, заплановано провести в другій половині червня – відразу після інавгурації Президента. За результатами виборчої компанії країна опинилася в умовах новоїполітичної реальності саме ці передумови вимагають від нас рішучих дій. Для того, щоб Україна залишилася єдиною, щоб настала стабільність та економічне зростання, необхідне повне перезавантаження влади. Ті люди, які перебувають при владі, в радах усіх рівнів, часто вже не відповідають настроям у суспільстві. Саме тому, напередодні цього масштабного перезавантаження, ми проведемо з’їзд нової політичної сили, щоб показати свої можливості, запропонувати виборцям нові політичні підходи.
Ми зосередимося на формуванні нашої команди, а в недалекому майбутньому постараємося створити фракції нової політичної сили в обласній, міських та районних радах.
Спілкувалася Ірина М.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності