Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

В Україну пустять НАТО

Верховна Рада України схвалила проект закону «Про схвалення рішення Президента України про допуск підрозділів збройних сил інших держав на територію України у 2014 році для участі у багатонаціональних навчаннях».

За відповідне рішення проголосували 235 народних депутатів з 291, зареєстрованих у сесійній залі.

«Рішення президента України про допуск підрозділів збройних сил інших держав на територію України в 2014 році для участі в українсько-польських навчаннях авіаційних підрозділів на рівні ескадрилей, українсько-польських навчаннях підрозділів військової поліції «Правопорядок-2014», українсько-американських навчаннях «Репід Трайдент-2014», українсько-польських навчаннях авіаційних підрозділів «Безпечне небо-2014», українсько-американських навчаннях «Сі Бриз-2014», багатонаціональних навчаннях «Світла лавина-2014», багатонаціональних навчаннях гірсько-піхотних підрозділів «Карпати-2014», українсько-молдовсько-румунських навчаннях механізованих підрозділів «Південь-2014» схвалити», – йдеться у документі.

Як повідомили доповідачі перед голосуванням, багатонаціональні навчання триватимуть з травня до листопада, загалом їх буде 8. У навчаннях братимуть участь близько 5 тисяч військовослужбовців.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Даним законом пропонується встановити чисельність учасників навчань з української сторони у 2,5 тис. людей і таку ж кількість – від інших держав-партнерів, повідомив на пленарному засіданні перед голосуванням в.о. міністра оборони Михайло Коваль.
Навчання проходитимуть на півдні України – на Миколаївщині, в акваторії Чорного моря, а також на заході України та на 5 аеродромах. У навчаннях братимуть участь також представники ВМС ЗС України.

Як повідомлялося раніше, на Харківщині проведуть масштабні військові навчання.

tsn.ua

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності