Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Економіка

В Україні подешевшають більше тисячі ліків

Перелік ліків, які подешевшають, буде сформований до нового року і складатиметься з більш ніж тисячі найменувань. Про це заявив заступник міністра охорони здоров’я України Роман Ілик під час робочої поїздки в Житомирську область.

«Ліки в Україні стануть доступнішими з 2017 року», — сказав він під час презентації проекту «Доступні ліки» в Житомирі. Ілик зазначив, що мета проекту — забезпечити максимальну кількість людей доступними і якісними ліками. Насамперед мова йде про препарати для людей з серцево-судинними хворобами, бронхіальну астму та цукровий діабет.

«Препарати, які будуть закуповуватися, входять у національний перелік лікарських засобів. Цей перелік буде сформований до нового року і складатиметься з більш ніж тисячі найменувань, які сьогодні є. Це будуть міжнародні непатентовані назви, які є в протоколах лікування більшості країн Європи, США і мають діюча речовина», – наголосив Ілик.

9 листопада Кабінет міністрів України ухвалив рішення про запровадження референтних цін на лікарські засоби, що передбачає обмеження максимальної роздрібної ціни ліків з урахуванням аналізу цін у сусідніх державах, а також про початок програми реімбурсації (компенсації вартості) лікарських засобів людям, хворим на гіпертонію, діабет і астмою.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

За даними МОЗ, уряд передбачив у проекті державного бюджету на 2017 рік 500 млн грн на компенсацію вартості медикаментів хворим. Механізм відшкодування грошей за ліки спрямований на пацієнтів з гіпертонічною хворобою, цукровим діабетом другого типу та астмою. Також в проекті бюджету передбачено 150 млн грн на стимулювання створення центрів серцево-судинної хірургії на всій території України. Зокрема, мова йде про необхідність придбання ангіографічного обладнання, яке дозволяє перевіряти судини серця, своєчасно діагностувати і лікувати важкі хвороби серця.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності