Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Соціальні новини

В Україні створять реєстр ріелторів

Спілка фахівців нерухомого майна України (СФНУ) прийняла рішення створити на базі союзу Загальний реєстр ріелторів України (ЗРРУ) і не виключає можливості передачі реєстру в майбутньому в управління державі.

Як повідомили представники СФНУ, рішення про створення ЗРРУ затверджено на черговому з’їзді спілки в Києві.
«Основне завдання – підвищити професійний рівень тих людей, які працюють на ринку і називають себе ріелторами до необхідного мінімуму. Підняти їх відповідальність з метою захисту клієнта, щоб клієнт отримував якісну послугу», – сказав президент СФНУ Олександр Рубанов на прес-конференції по завершенні з’їзду.

При цьому він уточнив, що для внесення даних про ріелтори в ЗРРУ такому ріелтору необхідно попередньо вступити в СФНУ, а включення ріелторів в ЗРРУ не позначиться на вартості наданих ними послуг.

«Протягом року: оптимістичний прогноз – до осені, реалістичний – до кінця року», – сказав О. Рубанов, відповідаючи на уточнююче запитання про можливі терміни запуску ЗРРУ.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

У свою чергу глава національної ради Ріелторської палати України Віктор Несін уточнив, що ЗРРУ буде розроблений на базі СФНУ.

«У цей реєстру вноситимуться всі члени СФНУ. Відповідно, СФНУ бере на себе відповідальність навчати цих людей, створювати арбітражні комісії в які можна звернутися зі скаргою на того чи іншого ріелтора і СФНУ сам же несе відповідальність за тих ріелторів, які внесені до реєстру», – пояснив він.

За словами В. Несін, відкритий доступ до даних реєстру СФНУ передбачається забезпечити за допомогою веб-сайту союзу.
Крім того, існує попередня домовленість з одним з департаментів Міністерства економічного розвитку і торгівлі України про розміщення інформації про включених до реєстру ріелторів на веб-сайті міністерства, додав він.

Зі свого боку президент «ФІАБСІ-Україна» (FIABCI, Міжнародна федерація нерухомості) Олександр Бондаренко зазначив, що створення ЗРРУ є одним з етапів легітимізації професії ріелтора в країні.
«Як, мінімум дозволить відсіяти, в перспективі всіх, хто відноситься до категорії «чорних» і «сірих», і робити якісь наступні кроки, щоб ринок ставав цивілізованим, законодавчо врегульованим і безпечним», – підкреслив він.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Таким чином, СФНУ намагається об’єднати ріелторів в Україні, які готові працювати з встановленими стандартами і кодексом етики, додав О. Бондаренко.

Як повідомлялося, раніше, зокрема в 2007 році вже робилися спроби реалізувати подібні ініціативи: в кінці квітня‑2007 у Верховній Раді був зареєстрований проект закону «Про ріелторську діяльність», що передбачає сертифікацію і реєстрацію ріелторів в Україні.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності