Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Економіка

В Україні зросла кількість мільйонерів, а незабаром всі будуть мільярдерами?

З початку подачі електронних декларацій, доходи понад 1 млн грн задекларували більш ніж 1300 громадян.

«У порівнянні з аналогічним періодом минулого року кількість таких платників збільшилась на 43%, або на 393 людини», – повідомляє ДФС.

Майже половина мільйонерів живуть в Києві (615 осіб), у Харківській області ця цифра складає 106 осіб, у Дніпропетровській – 82, а в Київській області мешкають 69 громадян з доходами понад мільйон гривень. Загальна сума доходів, задекларованих українськими мільйонерами в 2017 році – вище 9,3 млрд грн, що на 55% більше, ніж у 2016 році (6,3 млрд грн.).

За даними ДФС, українці з доходами понад мільйон гривень внесли до казни 222,4 млн грн. податків і 25,9 млн віддали на військовий збір. А найвищий податок в 10 млн гривень заплатив киянин, друге місце розділили між собою двоє жителів Харківської області, які заплатили по 8 млн гривень зборів.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

За інформацією Фіскальної служби, понад 246 тис українців, які в 2017 році отримали більше ніж 22,1 млрд грн, показали свої доходи в деклараціях. У цілому громадяни задекларували понад 621,5 млн грн, що на 15% більше, ніж у 2016 році.

Зауважимо, що із такими стрибками курсу національної валюти, які спостерігалися на початку цього року та загалом тривають із 2014 незабаром в Україні зросте й кількість мільярдерів. Нагадаємо, що у Німеччині після 1918 року кожен другий її мешканець був мільярдером, але одна буханка хліба на той час коштувала цілу тачку грошей…

Розмірковував Остап Сливка

 

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності