Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

В ЗСУ зарплата тепер більша ніж у ФРАНЦУЗЬКОМУ ІНОЗЕМНОМУ ЛЕГІОНІ:

Міністерство оборони України оприлюднило розміри грошового забезпечення військових ЗСУ під час війни, яке значно перевищило оплату відомих у цілому світі найманців із елітного Французького іноземного легіону (за певною інформацією значну частину якого, доречі, становлять українці). Так рядові легіонери, які зобов’язані за контрактом служити від 3 до 5 років отримують 1380 Євро на місяць (максимально доходить з роками до трьох тисяч), отримують безкоштовне проживання у казармах і харчування, медичне забезпечення (доволі поганої якості, – ред.) та військову форму, яку зобов’язуються носити навіть під час відпустки, що становить 45 днів на рік, одружуватися їм можна тільки з дозволу Міністра оборони Франції, як і подорожувати закордон. А тепер беріть в руки калькулятор і рахуйте зарплату українського вояка та дивіться на офіційний курс валют за НБУ і не забудьте про пільги для учасників бойових дій за комуналку, для дітей, проїзд, і т.д.:
На виплати грошового забезпечення та додаткову винагороду військовим Міністерством оборони України, станом на 19 березня, скеровано військовим частинам загалом понад 15 млрд грн. Процес виплат триватиме орієнтовно до 28 березня.
Як зазначають на офіційному вебсайті Міноборони в умовах воєнного стану військовослужбовцям Збройних Сил, Служби безпеки, Служби зовнішньої розвідки, Головного управління розвідки Міністерства оборони, Національної гвардії, Державної прикордонної служби, Управління державної охорони, Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації, Державної спеціальної служби транспорту, особам рядового і начальницького складу Державної служби з надзвичайних ситуацій та поліцейським, починаючи з 24 лютого 2022 року виплачується додаткова винагорода в розмірі 30 000 грн в розрахунку на місяць.
Водночас військовослужбовцям, які беруть безпосередню участь у бойових діях або забезпечують проведення заходів з національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії, перебуваючи безпосередньо в районах та у період здійснення зазначених заходів ̶ розмір додаткової винагороди становить 100 000 грн в розрахунку на місяць, пропорційно часу участі у таких діях та заходах.
У разі виникнення запитань щодо виплат Міністерство оборони рекомендує військовослужбовцям:
1. Звернутися до заступника командира по роботі з особовим складом підрозділу для централізованого вирішення у фінансовій службі.
2. В індивідуальних випадках, які містять суттєві особливості, звертатися безпосередньо до фінансової служби частини.
3. У випадку необхідності додаткових консультацій звертатися на “гарячу лінію” Департаменту фінансів Міністерства оборони України за телефоном: (044) 271-35-59

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності