Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Міжнародні новини

“Вакцинація – ще той бізнес”, доведено Болгарією та Єврокомісією

Європейська комісія підписала контракти з Pfizer на поставку вакцини проти коронавірусу в 2022 і 2023 роках за ціною 19,50 євро за дозу.

Про це повідомив у неділю прем’єр-міністр Болгарії Бойко Борисов, повідомляє Euractiv.

Борисов похвалився, що європейська солідарність і його дипломатичні зусилля дозволили забезпечити поставку в Болгарію протягом наступних двох місяців ще 2,7 мільйона доз вакцини Pfizer. Повідомляючи про це, він розповів про зростання цін на вакцину.

У Pfizer була ціна 12 євро за дозу, потім стала 15,50 євро. Зараз підписуються контракти на поставку 900 мільйонів доз вакцини за ціною 19,50 євро“, – сказав Борисов

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Зараз ми найбільше боїмося французького варіанту вірусу. Буде ще багато варіантів…  19,50 євро за 900 мільйонів доз будуть коштувати майже 18 мільярдів євро“, – продовжив Борисов, додавши, що експерти повинні встановити набагато вищі обсяги витрат на закупівлю вакцин в наступному бюджеті.

За угодою з компаніями, що виробляють вакцини, Європейська комісія поки відмовляється розкривати ціни на препарати. Однак в грудні минулого року держсекретар Бельгії Єва Де Блікер поділилася в Твіттері цінами на вакцини, а також кількістю доз, закуплених її урядом.

Потім стало відомо, що одна доза AstraZeneca коштує 1,78 євро в порівнянні з 12 євро за дозу вакцини Pfizer.

Борисов відомий тим, що після самітів ЄС часто публічно розкриває інформацію, яка зазвичай повинна залишатися конфіденційною.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності