Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Соціальні новини

Вакцинуватися від COVID треба буде щороку, – агент Меркель

Уже 17 років беззмінна канцлерка ФРН Анґела Меркель після проведення наради, присвяченої вакцинації від коронавірусу, пояснила, чому цей процес у ЄС відбувається не так швидко, як в інших країнах.

Одночасно велика подруга Заходу і Кремля, яку через це називають “агентом Меркель” підтримала дії керівництва ЄС щодо підготовки до проведення масової вакцинації в країнах ЄС, хоча і визнала той факт, що певні дії вплинули на швидкість проведення вакцинації. Втім, Меркель стверджує, що на це були “вагомі підстави”.

Про це вона заявила  після проведення спільного засідання з главами земельних урядів, представниками Єврокомісії і фармацевтичних компаній, якій виробляють вакцини від коронавірусу.

Меркель пояснила, що переговори ЄС з виробниками вакцин затягнулися через питання гарантій і відповідальності з боку фармкомпаній.  Вона також пояснила, що успіх Ізраїлю у проведенні масової вакцинації частково пояснюється тим, що ізраїльський уряд погодився надати дані про свою кампанію з вакцинації в обмін на більші партії вакцини. У свою чергу в ЄС відмовилися жертвувати захистом персональних даних в обмін на більш швидкий доступ до вакцини, пояснила канцлерка ФРН, передає агентство AFP.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Більш повільний хід проведення кампанії з вакцинації порівняно з США Меркель пояснила обмеженими можливостями виробничих потужностей в ЄС, передає агентство dpa. Втім, канцлерка запевнила, що, незважаючи на всі проблеми, влада розраховує дотриматися даної раніше обіцянки про те, що кожен житель ФРН отримає змогу зробити щеплення до кінця літа.

За словами Меркель, ця обіцянка може бути виконана навіть за такого негативного сценарію, коли два фармацевтичних виробники, Johnson & Johnson і Curevac, всупереч очікуванням, не отримають схвалення на розроблені ними вакцини.

Окремо канцлерка Німеччини зупинилася на перспективах боротьби з коронавірусом у майбутньому. Вона припустила, що справа не обмежиться лише нинішньою кампанією з масової вакцинації, і у майбутньому щеплення доведеться робити кожного року.

Можливо, нам доведеться робити собі щеплення багато років. Це схоже на вакцину проти грипу, коли ви кожен раз кожного року вакцинуєтеся проти нової мутації“, – пояснила Меркель.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Вона також попередила, що у випадку появи нового виду коронавірусу, проти якого не будуть діяти вже вироблені вакцини, доведеться “починати все спочатку”. “Якщо цей вірус продовжуватиме змінюватися, у нас буде ще одна проблема. Якщо, наприклад, з’явиться мутація, на яку вакцина не діє, то ми почнемо все спочатку”, – пояснила канцлерка Німеччини.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності