Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Економіка

Валютні качелі, – традиціфно напередодні великих свят

Традиційно в Україні напередодні великих свят в Україні штучно занижують курс валют, щоб подешевше її скупити у заробітчан, які на свята повертаються додому, та тих українців, які за традицією міняють в обміннику останні свої заощадження, бо як то стіл в хаті не буде ломитися від страв. І тут ось таке:

З 3 до 7 квітня Національний банк купив на міжбанківському валютному ринку $1 млн і продав $126,34 млн. Негативне сальдо проведених регулятором інтервенцій склало $125,34 млн у порівнянні з $343,18 млн минулого тижня.

Про це свідчать дані Нацбанку.

Відтак регулятор зменшив продаж валюти проти обсягів інтервенцій минулого тижня на $217,84 млн.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Згідно з даними, з початку року Нацбанк на міжбанку купив $62,30 млн, а продав $7 369,75 млн.

Повідомляється, розрив між офіційним і готівковим курсом гривні до долара зменшився до мінімальних показників. Якщо у середині 2022 року він сягав 28,5%, то наприкінці березня скоротився до 3,6%.

Раніше повідомлялося, у березні 2023 року ситуація покращилася як на безготівковому, так і на готівковому валютному ринку Україні.

Курс долара на готівковому ринку впав приблизно на 2 гривні з 40 до 38 гривень за долар. На початку квітня курс продовжив падіння.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

У березні Нацбанк скоротив продаж валюти з резервів на 30% до 1,67 млрд доларів — мінімуму серпня 2022 року.

Міжнародні резерви Нацбанку перевищили $32 млрд після отримання першого траншу від МВФ на $2,7 млрд.

Нагадаємо, Нацбанк з 7 квітня 2023 року запровадив нові заходи для посилення стимулів залучення банками депозитів населення в гривні зниження ризиків для валютного ринку та міжнародних резервів.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності