Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

Вам тут немає чого робити. Додому, в Росію, – президент Порошенко до РПЦ та ЗСРФ

Сьогодні, 7 листопада, на міжнародній конференції “Уроки гібридного десятиліття: що треба знати для успішного руху вперед” президент Петро Порошенко заявив, що російській церкві немає чого робити в Україні і закликав її представників повертатися назад в Росію.

За словами Порошенка, після проведення Собору й обрання предстоятеля автокефальної української православної церкви, українська церква отримає справжню незалежність.

Україна і я чітко поділяємо принцип не втручання держави в церковну діяльність, особливо іноземної держави“, – сказав він.

Порошенко процитував президента Росії Володимира Путіна і заявив, що за словами Путіна, РФ тримається на двох стовпах – російській православній церкві і ядерній зброї.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Президент України назвав ненормальним той факт, що в Кремлі збирали раду безпеки Росії на чолі з Путіним, щоб обговорити, як захистити РПЦ в Україні.

Дорогі мої, вам тут немає чого робити. Нема що робити вашій церкві, нема що робити вашим збройним силам, нема що робити вашому озброєнню. Додому, в Росію“, – резюмував Порошенко.

Також Порошенко порівняв появу в Україні незалежної церкви з проголошенням 27 років тому Незалежності країни.

11 жовтня синод Вселенського патріархату підтримав надання автокефалії Українській православній церкві.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Також синод зняв анафему з глави УПЦ КП Філарета та предстоятеля Української автокефальної православної церкви Макарія.

Глава УПЦ Київського патріархату Філарет заявив, що у найближчий час відбудеться об’єднавчий Архієрейський собор для створення єдиної Української помісної церкви.

За словами предстоятеля УПЦ КП Філарета, дата проведення собору залежить від Вселенського патріарха.

Водночас російське видання “Комерсант” із посиланням на джерела в Константинопольському патріархаті пише, що об’єднавчий собор буде проведено 21 листопада.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Раніше представник Константинопольського патріархату заявив, що після скасування акту про передачу території України під адміністрацію Російської церкви в Україні, фактично, не існує УПЦ Московського патріархату.

Представник Константинополя також заявив, що всі ієрархи українських церков мають рівні права на участь у соборі щодо автокефалії.

Водночас в УПЦ МП заявили, що їхня участь в об’єднавчому соборі неможлива.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності