Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

ВАНДАЛІЗМ ПО-КРИМСЬКИ

В Ялті, в Масандрі, знесли унікальну автобусну зупинку, прикрашену мозаїкою української художниці Елеонори Щеглової.

Художниця власноруч викладала мозаїку.
Зупинку повністю знищили 28 березня, повідомляє «Контекст Крим».
За словами художниці, після початку знесення вона звернулась до ялтинського департаменту містобудінвицтва і архітектури, який видав розпорядження призупинити роботи. Втім, наступного дня об’єкт повністю знесли.
«Судячи з усього, питання було давно вирішене, але на заяву повинні були відреагувати, тому і дали мені документ про те, що роботи поки призупинили. В цей час зупинку знесли. Все це дуже сумно – навіть не тому, що я автор цієї мозаїки, а від того, що йде стара Ялта», – зазначила художниця.
Слід зазначити, що Щеглова, яка є заслуженим художником Криму та членом Національної спілки художників України, власноруч виклала більшу частину мозаїки на зупинці.
В свою чергу в Масандрівській селищній раді повідомили, що на цьому місці буде нова зупинка з павільйоном і дитячим кафе.

«Контекст Крим»

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності