Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

Варвари московські перебудовують-знищують амфітеатр древнього Херсонесу у Криму (фото)

У Криму військові будівельники окупаційної армії зводять новий амфітеатр на території «Херсонеса Таврійського», включеного до списку світової спадщини ЮНЕСКО.

Про це повідомляє Спілка археологів України.

«росіяни продовжують будівельні роботи зі створення так званого історико-археологічного парку Херсонес Таврійський та руйнування культурного та археологічного ландшафту», — йдеться у повідомленні.


Зазначається, що зовнішній вигляд усіх будівель відповідатиме загальній імперській концепції: псевдовізантійська стилістика в «новому» прочитанні, з використанням «сучасних» технологій і матеріалів.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Роботи здійснюють підлеглі Військово-будівельного комплексу Міноборони росії (ВБК). Проєктом займається Патріарша рада з культури за дорученням президента росії, за фінансової та організаційної підтримки фонду «Моя історія».

Херсонес Таврійський — античне і візантійське місто-держава, яке знаходиться в південно-західній частині Криму, неподалік Севастополя. Херсонеське городище є єдиним в Північному Причорномор’ї цілісно збереженим зразком античного міста, яке існувало з V століття до н.е. до XIV століття н.е. Тут збереглися залишки міського планування вулиць, житлових, господарських та культурних споруд.

Зауважимо, що раніше бойовики ІДІЛ в Сирії, підтримувані путіним і рф, подібно зруйнували пам’ятки стародавньої Пальміри та десятки інших античних перлин…

Нагадаємо, 9 серпня у Джанкойському районі пролунали вибухи. Пізніше там зафіксували активність російських гелікоптерів, які прямували у бік Азовського моря. Також, дим помітили у Севастопольській бухті.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Також нагадаємо, шо 4 серпня у Новоросійську (Краснодарський край, рф) вранці в районі гавані пролунали вибухи та звуки стрілянини. Було пошкоджено великий десантний корабель ворожого флоту. Потім з’ясувалося, що це була спеціальна операція Служби безпеки України.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності