Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

ВАСИЛЬ АКСЬОНОВ ВСЕ ПЕРЕДБАЧИВ 35 РОКІВ ТОМУ?

7 - ВАСИЛЬ АКСЬОНОВ ВСЕ ПЕРЕДБАЧИВ 35 РОКІВ ТОМУ.Якщо Жуль Верн передбачив космічні польоти, а Джон Оруел описав утопію, страшенно схожу на КНДР, то радянський письменник Василь Аксьонов описав вторгнення Росії в Крим.

Про це пише видання The Daily Beast за 19 травня. В статті йдеться, що Аксьонов дивним чином зміг передбачити нинішню агресію російської армії і анексію українського півострова в своєму романі «Острів Крим», написаний ще в 1979 році. При цьому він дивовижним чином вказав деталі, які дійсно мали місце.
Згідно з сюжетом роману, Крим не зв’язаний ніяк з материковою Україною і є островом в Чорному морі. Така географія дозволяє «білим» відбити наступ більшовиків. Крим розвиватися окремо від СРСР і стає мало не європейським Гонконгом з процвітаючою ринковою економікою.
Головний герой роману – Андрій Лучніков, визнаний у світі видавець газети «Російський Кур’єр». Він стає пропагандистом «Ідеї спільної долі», яка передбачає об’єднання Криму з Росією у такий спосіб, щоб не нашкодити розвитку Криму і зробити СРСР більш ліберальним.
«У Аксьонова аншлюс описується як «серія військових навчань», які відзначають братство двох народів, які повинні тепер стати одним в процесі об’єднання російських земель. Звучить знайомо?», – іронізує оглядач The Daily Beast, вказуючи на те, що Володимир Путін теж прикривався військовими навчаннями, коли російська армія підійшла до кордонів України, а в Криму з’явилися «зелені чоловічки».
Врешті решт, у романі описується, що коли танки СРСР оточують Севастополь, про це говорять, як про навчання, які зайшли надто далеко. В таких умовах в Криму проходить референдум про об’єднання з СРСР, на якому більшість мешканців голосує «за». За схожим же сценарієм сучасник Кремль провів анексію Криму.
І не дивно, адже самопроголошений прем’єр «ДНР» сам зізнався, що «республіки» і переворот в Криму є російським комерційним проектом.

Джерело: The Daily Beast
А, можливо, Аксьонов був не фантастом і не пророком, а просто знав багато службових таємниць?

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності