Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Трафунки: надзвичайні новини та кримінал

ВАСИЛЬ ВОЛГА ПРО ВБИВЦЬ І НОВУ ПОЛІЦІЮ

Майже два роки я провів у Лук’я­нів­ському СІЗО на спецпостах. Саджають туди політичних, злодіїв у законі і тих, хто засуджений до довічного ув’язнення. Згодом, в колонії, де я відбував «покарання», в моєму бараку більше третини засуджених були вбивці. Не всі вони вчинили умисне вбивство. Були й такі, які скоїли вбивство з необережності. Але таких була меншість.

І в Лук’янівці, і в колонії я багато слухав і спостерігав за людьми, що скоїли саме умисні вбивства. Багато страшних історій я почув, але жодного разу я не побачив каяття. Ті, хто вбивав навмисно, як правило, жалкували про деталі, завдяки яким їх, зрештою, викрили, але ніколи я не чув і не бачив каяття про забране людське життя і жалю про горе, заподіяне рідним убитої ними людини. Каялися і мучилися на моїх очах ті, хто ненавмисно вбив. Муки багатьох з них були по-справжньому страшні. Були й такі, які не витримували цих мук совісті і кінчали своє життя самогубством. Але ніколи це не були ті, хто вбив навмисне.

Розповідаючи про свої злочини і своїх жертв, вони називають їх «баранами». Ніби як знеособлюючи їх. Так і кажуть: «У моїй справі один (або два, або три) барана». Я спочатку не розумів, про яких «баранів» йде мова. Потім усвідомив – ​це вони про вбитих ними людей. Один раз я почув взагалі страшну річ: «і два баранчики». Це про дітей. І сказано це було з посмішкою.

Дуже часто вбивства з метою грабежу не є несподіваними для жертви. Ще страшніші вбивства, скоєні після або в результаті сексуального насильства. У цих випадках людина знає, що її вбивають. Всі страшні миті, інколи хвилини, іноді годинник людина знає, що її вбивають. Мені важко уявити всю безодню жаху, яку переживали ці люди. Неможливо.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Один з убивць, якось розповідав мені, що найприбутковіший вид грабежу – ​це той, який супроводжується тортурами жертви. Його посадили за вбивство людини, яка була господарем ресторану, де мій «оповідач» працював офіціантом. Він зауважив, що господар часто сам вечорами забирав виручку і з нею вирушав додому. Вибравши момент, коли дружина і дочка його шефа вирушили у відпустку, мій «співрозмовник», під надуманим приводом прийшов до нього додому. Тут він оглушив «жертву», зв’язав її і обшукав будинок. Знайшов п’ятнадцять тисяч доларів. Прямо там, в будинку його господаря, до нього прийшла думка, що якщо запитати у господаря з «пристрастю», чи є ще де заховані гроші, то результат буде більш вдалим. І він почав його катувати. Різав ножем. Відрізав у нього частини тіла. Господар спочатку опирався, нічого не говорив, але потім став розповідати, де ще заховані гроші. Катував його мій «співрозмовник» до тих пір, поки господар не став його просити, щоб той його вбив. Він більше не міг терпіти тортур. І тоді вбивця зрозумів, що взяти більше нічого. Він перерізав сонну артерію жертви, а сам пішов у ванну відмивати кров. Завдяки тортурам він знайшов ще п’ятдесят тисяч доларів.

За один тільки останній «революційний» рік кількість умисних вбивств у Київській області збільшилася у вісім разів. Розкриваність впала втричі. З кожним наступним місяцем ці показники будуть ставати ще страшнішими. «Погану» міліцію знищили. Зараз її добивають. Боротися зі злочинністю будуть двадцятирічні хлопчики і дівчатка в красивій чорній формі, з красивими мигалками на машинах і красивими блокнотами, в які вони по-кіношному будуть записувати скарги жертв злочинів. Блокнотів їм знадобиться багато – ​пише на своїй сторінці Facebook український політик Василь Волга.

Довідка Вікіпедії: Василь Олександрович Волга – ​український політичний діяч, народний депутат Верховної ради України 5-го скликання (2006—2007), лідер політичної партії «Союз лівих сил, СЛС». 2009 р. – ​один з лідерів Блоку лівих і лівоцентристських сил, в який ввійшли Комуністична партія України, «Союз лівих Сил», СДПУ(о) та партія «Справедливість». 2010 р. – ​голова Держфінпослуг України. 19 липня 2011 року був затриманий слідчим Генпрокуратури Україні спільно з працівниками СБУ за підозрою у вчиненні злочину, пов’язаного з корупцією. 24 вересня 2012 року Шевченківський райсуд Києва засудив Волгу до 5 років позбавлення волі без конфіскації, визнавши винним у спробі отримати 500 тисяч доларів хабара.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності