Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Економіка

Ватикан і Україна спільно боротимуться з відмиванням брудних грошей

Голова Державної служби фінансового моніторингу України Ігор Черкаський та президент Управління з нагляду і фінансової інформації Ватикану Кармело Барбаггало підписали  Меморандум про взаєморозуміння щодо співробітництва в сфері протидії відмиванню доходів, одержаних злочинним шляхом, пов’язаних з предикативними злочинами, фінансуванням тероризму та розповсюдження зброї масового ураження.

Український Держфінмоніторинг зобов’язався обмінюватися з фінрозвідкою Святого Престолу інформацією про «підозрілі» фінансові операції. Підписаний меморандум став першою з 1992 року міжвідомчою угодою між Україною і Ватиканом.

Нагадаємо, вважається, що через Банк Ватикану проходить відмивання чи не половини брудних грошей світової економіки, в тому числі італійських мафіозних структур, саме спробу цьому завадити, називають неофіційною причиною смерті Папи Іоана-Павла І у 1978 році… 

Цього року українська фінрозвідка особливо активізувалася, пройшовшись по вельми «сенситивним» місцях. За останній час меморандуми підписано з Мальтою, Саудівською Аравією, Ватиканом – всього 82 угоди з іноземними фінрозвідками.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Нагадаємо, за підсумками I кварталу 2021 року Держфінмоніторингом було направлено до правоохоронних органів матеріали. Сума фінансових операцій, які можуть бути пов’язані з легалізацією коштів, та з учиненням іншого злочину, визначеного Кримінальним кодексом України, становить – 27,2 млрд грн.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності