Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Міжнародні новини

Вбивці підлітка-українця в Парижі затримані, але крайніми роблять матір та жертву

У Прокуратурі Франції повідомили, що затримали дев’ятьох підозрюваних у жахливому побитті українського підлітка. Їм уже висунули обвинувачення у спробі вбивства, отож вони є вбивцями. Але водночас французька влада намагається частину вини за скоєне перекласти на постраждалого українця та його матір, які, можливо, є сімейним злочинним угрупуванням теж…

українська “банда” на відпочинку

Нагадаємо, на українця напали 15 січня неподалік Ейфелевої вежі. 14-річний Юрій із друзями саме повертався з коледжу, коли на них напала група з 10 осіб у масках. Усім вдалося втекти, крім нього. У тяжкому стані Юрія ушпиталили, кілька днів він провів у комі. Нині самопочуття постраждалого покращується. Тільки ось зі слів матері, дитина у постійному переляканому шоку: від шарудіння ховається під ковдру та тулиться до неї, коли незнайомці заходять у палату – намагається сховатися під ліжко…

ЧИТАЙТЕ ДО ТЕМИ: В комі 14-річний українець, який в центрі Парижа став жертвою темношкірих нападників (відео)

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

8 із затриманих нападників  – неповнолітні. Усі – члени молодіжної банди. У прокуратурі Парижа повідомили, що розслідування триває успішно.

скріншот з відео побиття Юрка

Також Французькі фліки (поліцейські) вивчають можливу належність підлітка з України Юрія до місцевої банди “RD4”.

Зазначено, що українець уже потрапляв у поле зору правоохоронців, пише французьке популярне видання Le Figaro з посиланням на джерела, близькі до слідства.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Крім того, за даними ЗМІ, проти матері українця, яка працює бізнес-менеджером, порушено кримінальну справу за звинуваченнями в “незаконній роботі та торгівлі людьми“. Однак жодного зв’язку між цією справою і нападом на її сина не встановлено.

Відомо, що банда з кодовою назвою “RD4” складається з молодих людей із 15-го округу Парижа. Її було засновано на вулиці Катр Фререс Піно. Напад на Юрія нібито міг стати наслідком розбірок місцевих угруповань.

У минулому порушення, пов’язані з “RD4”, в основному не виходили за межі дрібного наркобізнесу, тому причини нападу досі не зрозумілі, уточнили джерела. Правоохоронці також заявили, що знайшли зброю, яка, попередньо, належить членам банди.

Журналісти вказали, що причетність українця до “RD4” або відгалуження угруповання не підтверджено, водночас його псевдонім у соціальній мережі Instagram містить ініціали “4fp”. Також досліджують зв’язки українця з деякими членами його футбольного клубу в Булоні.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Винних у нападі на неповнолітнього досі не знайдено. Передбачувані фотографії зловмисників зливали в мережу, але їхні особи ще не підтверджено.

Паризька прокуратура розпочала розслідування про замах на групове вбивство. Справу намагаються розкрити “якомога швидше”, повідомили джерела журналістів, виходячи з ризику нових зіткнень між бандами.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності