Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Соціальні новини

Велосипедистів в Україні хочуть зобов’язати мати водійські права, а як же діти ?

Генеральний директор у Всеукраїнської Асоціації автомобільних імпортерів і дилерів Олег Назаренко ініціює видання велосипедистам посвідчення водія.

Таку пропозицію Олег Назаренко обґрунтував на своїй сторінці у мережі Фейсбук.

Він підкреслює важливість знання та дотримання велосипедистами ПДР. Однак такі знання не підтверджуються жодним документом. Крім того, притягнути до відповідальності велосипедиста, у якого немає посвідчення водія (або взагалі будь-яких документів), дуже складно.

Так виявляється: сиджу в авто квесті, бо боюсь, що раптом спробую відрізати велосипедиста, у якого ”море на коліні” (особливо вночі в селі ”під самогоном”), сиджу на велосипедний квест, бо я боюся, що вони мене вб’ють, так ніби немає велосипедних доріжок, відкритих опадів та колобінів, водіїв на смузі громадського транспорту з порушеннями ПДР.

Що робити? 1) Терміново потрібна державна програма для будівництва велосипедних доріжок! 2) Безкоштовна видача сертифікатів на право керування велосипедом з безкоштовним тестом на знання ПДР! Безкоштовно, інакше ніхто не поїде в села за гроші! А як щодо бюджету? Ось як держава заощадить більше на зменшенні аварійності! Але порушників велосипедистів також позбавляють права: як за п ‘ яну їзду, так і за порушення ПДР”, – йдеться у дописі.

За правилами дорожнього руху – у велосипедистів на дорозі рівні права з водіями авто. І для велосипедистів немає обмеження в відстані від краю проїзної частини. Але про свої маневри учасники руху зобов’язані попереджати, а не всі це роблять.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

До слова, Олег Назаренко згадав, що посвідчення, яке дає право керувати велосипедом, вже мало місце в нашій історії (насправді історії СРСР, – ред.).

Але ініціатор нічого не говорить, як бути із дітьми на велосипедах? Бо з такими темпами скоро у них доведеться забирати самокати, ролики і скейти (дошки для катання).

Як доказ, ініціатор наводить фото документа на право керування велосипедом:

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності