Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

Велика демографічна криза в Україні, – війна, а жінки перестають народжувати

Народжуваність в Україні скоротилася на 28% від початку повномасштабної війни, що стало  найбільшим спадом за весь час незалежності країни.

Про це свідчать дані з «Опендатабот» за результатами аналізу відповідних реєстрів.

Повідомляється, що за півроку 2023 в Україні народилося 96 755 дітей. З них:

    • 47 129 дівчаток
    • 49 626 хлопчиків.

Це на 28% менше порівняно з відповідним періодом 2021 року, коли народилось 135 079 діточок, та навіть менше, аніж у відповідний період торік.

Також зазначається, що загалом показники народжуваності в країні падають ще з 2013 року — приблизно на 7% на рік. Проте повномасштабне вторгнення рф призвело до найбільшої кризи у кількості нових українців. Це найбільший спад за весь час незалежності. Попередній антипік також пов’язаний із війною — у 2015-му показники народжуваності впали аж на 12% за рік.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Нагадаємо, що населення Південної Кореї через критично низький рівень народжуваності до 2070 року може скоротитись на 27% із нинішніх 52 мільйонів до 38 млн, а частка жителів країни віком 65 років і старше підскочить до 46% з цьогорічних близько 18%.

Тим часом населення Німеччини зросло на 1,3% до 84,4 млн що є найбільшим річним стрибком з часів возз’єднання країни понад три десятиліття тому.

Згідно з даними Головного статистичного управління В’єтнаму, ще у квітні кількість населення цієї країни перевалила за позначку 104 млн осіб.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності