Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Міжнародні новини

Великобританія занепокоєна субмарини РФ в Ірландському морі…

Міністр оборони Великобританії Бен Уоллес вважає Росію «загрозою номер один». «Нас регулярно відвідують, сунуть усюди свого носа російські кораблі», – заявив він, додавши, що субмарини РФ були помічені навіть в Ірландському морі. 

«Ми спробували [здійснити] деескалацію, ми випробували [різні] методи, але в даний момент, поки Росія не змінить свою поведінку, досить складно зрозуміти, куди ми рухаємося», – сказав він в інтерв’ю газеті The Sunday Telegraph.

Він також поскаржився, що російські військові нібито виявляють зайву активність поблизу британських берегів.

«Нас регулярно відвідують, сунуть усюди свого носа російські кораблі, нас регулярно відвідує велика кількість російських військових кораблів», – стверджує міністр.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

За його словами, в Ірландському морі був помічений російський підводний човен проекту 877. «Ми не бачили їх тут протягом дуже довгого часу», – висловив стурбованість Уоллес, додавши, що зазвичай вони з’являються в Північному морі або в Ла-Манші.

ЧИТАЙТЕ ДО ТЕМИ:

Трохи більше тижня тому начальник Генерального штабу Збройних сил Об’єднаного Королівства Марк Карлтон-Сміт заявив, що Лондон стикається з різним числом викликів по всьому світу, яких стає все більше. Один з них він пов’язав із взаємодією з Росією.

«У нас непрості стратегічні відносини з Росією в Європі. Також в сучасних умовах [треба враховувати фактор] Китаю. Крім того, ми стоїмо на порозі технологічної революції, яка повністю змінить методи бойових дій. Загрози диверсифікуються, вони стають гібридними», – сказав він в ході виступу на заході Атлантичної ради в Вашингтоні.

Карлтон-Сміт попередив, що британська влада захищатиме свої «стратегічні інтереси по всьому світу, а не тільки в євроатлантичному регіоні». Зокрема, Лондон має намір зробити «більш видимим» свою присутність в Індо-Тихоокеанському регіоні. Він зазначив, що це закладено в стратегії «глобальної Британії», оголошеної раніше прем’єр-міністром Борисом Джонсоном.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Британська влада неодноразово стверджувала, що бачать в Росії «загрозу» безпеки своєї країни. Наприклад, в грудні минулого року Військово-морські сили (ВМС) Великобританії заявили, що в останні місяці спостерігали «значну присутність» російських кораблів недалеко від своїх територіальних вод. The Sunday Telegraph писав, що з 2013 року британські ВМС зафіксували всього 150 бойових одиниць російського ВМФ.

У свою чергу, російський посол в Сполученому Королівстві Андрій Келін в лютому висловив думку, що в 2020 році відносини Москви і Лондона стабілізувалися на низькому рівні.

«Минулий рік не виправдав надій на поліпшення відносин на тлі пандемії. Тут з нас продовжують малювати образ ворога, хоча ми відкриті до самого доброзичливого співробітництва. І це щоденне малювання образу ворога, а ми перетерпіли за цей рік близько 10 голослівних звинувачень, заважає налагоджувати співпрацю, оскільки спочатку про ці звинувачення пишуть засоби масової інформації, потім їх відтворюють в парламенті, потім частково їх відтворюють на офіційному рівні в заявах. І поки я не бачу ніяких ознак позитиву у всій цій справі », – наводить його слова ТАСС.

Разом з тим він висловив думку, що не варто «закривати» відносини двох країн. «Це дві держави, які завжди були, є і будуть. Вони пройшли через різні стадії відносин. За заходом завжди настає світанок », – вважає посол.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Представники західних країн виступають із заявами про те, що Росія нібито представляє для них загрозу, тому потрібно посилювати свою міць. У зв’язку з цим в Кремлі неодноразово відзначали, що Росія не збирається ні на кого нападати і нема чого боятися.

«Тенденція на те, що багато лідерів західних країн, на наш жаль, називають нашу країну активною загрозою, противником і так далі, подібний конфронтаційний настрій може викликати тільки жаль і навіть занепокоєння», – сказав прес-секретар російського президента Дмитро Пєсков.

За його словами, ці заяви «не мають відношення до реального стану справ».

«Росія не була і не є нічиїм противником, вона не є ні для кого загрозою, а навпаки, як про це неодноразово говорив президент [РФ Володимир] Путін, ми виступаємо за нормалізацію і розвиток добрих і взаємовигідних відносин з усіма країнами. Ми хочемо добрих відносин», – пояснив Пєсков.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності