Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

Венедіктову і Баканова відсторонено указами президента Зеленського…

Президент Володимир Зеленський відсторонив від виконання обов’язків генпрокурорку Ірину Венедіктова і призначив на її місце заступника. Також президент усунув з посади очільника СБУ Івана Баканова.

Про це в указах Зеленського №499 та №500 на сайті Офісу президента.

«Відповідно до частини другої статті 11 Закону України “Про правовий режим воєнного стану” постановляюВідсторонити ВЕНЕДІКТОВУ Ірину Валентинівну від посади Генерального прокурора», — йдеться в указі президента.

Наступним указом Зеленський поклав обов’язки генерального прокурора на Олексія Симоненка. Із березня 2020 року він обіймав посаду заступника генпрокурора.

Водночас Баканова Зеленський постановив усунути від виконання обов’язків голови Служби безпеки України відповідно до статті 47 Дисциплінарного статуту Збройних сил України.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Те, що Зеленський може звільнити Івана Баканова з посади голови Служби безпеки України нібито через зрадників в СБУ, було прогнозованим від початку повномасштабного вторгнення.

Проте Зеленський нещодавно заявив, що «якби хотів його звільнити, вже б це зробив». Президент розповів, що після початку повномасштабного вторгнення в Україні почали проводити перевірки роботи правоохоронних органів, зокрема й Служби безпеки. За їхніми результатами ухвалюють кадрові рішення. Подейкеують, що однією з причин є вчорашнє затримання високопоставленого крота із СБУ, який працював на ФСБ:

ДБР та СБУ повідомили подробиці у справі затриманого вчора екс-глави СБУ Криму Олега Кулініча.

Так, встановлені факти співпраці Кулініча зі спецслужбами РФ. Він передавав розвідувальну інформацію проти України, зокрема державну таємницю.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Також виявлено участь фігуранта у діяльності організації, яка займалася розвідувальною та підривною діяльністю проти України.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності