Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

Верещук на Міністра оборони, а замість Шмигаля – Чернишова, Любченка чи…? СЕРПЕНЬ – ЦЕ ПІДГОТОВКА ДО ОСЕНІ

Виглядає на те, що сучасні політики з Печерських пагорбів свого часу передивилися американської комедійно-політичної стрічки режисера Баррі Левінсона «Хвіст крутить собакою» (англ. Wag the Dog)  1997 року. Принаймні про це свідчать декотрі їхні дії:

***

Нардепа від Слуги Народу Ірину Верещук глава Офісу Президента Андрій Єрмак «просуває» на пост Міністра Оборони, повідомляють джерела з Печерських пагорбів.
Поки ще не затвердили на сто відсотків її кандидатуру. В ОПУ розглядають ще «старих вояків».
Коли затвердять, почнуть розганяти меседжі в її підтримку, що перша жінка Міністр Оборони (західні тренди: ліберали, гендери, ЛГБТ – простіше “Соросята-Байденята”), жінка принесе мир в Україну і на Донбас і буде більше берегти життя солдатів – як мати і т.д... Все те, що колись говорили пропихаючи у президенти ще одну жінку – Юлію Володимирівну.
Затвердження в ОПУ триває. Серпень – це підготовка до осені.

***

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Б’ють джерела з Печерських пагорбів інформацією, що на Банковій бачать міністра економіки Любченка наступним Прем’єр-міністром замість Шмигаля.

Наші джерела з ОПУ дають широкий інсайдерський розклад щодо кандидатури на посаду майбутнього Прем’єр-міністра.

Зараз в ОП все-таки більше схиляються до кандидатури Олексія Чернишова, глави Мінрегіону. Він зарекомендував себе як виконавчий менеджер, за якого говорять успішні кейси (справи) і відсутність темних плям. Ще одна перевага – Чернишов є цілком людиною Андрія Єрмака.

У той же час джерела кажуть, що в ОП бачать старт піар-кампанії міністра економіки Олексія Любченка і знають, що Любченко найняв піарників щоб спробувати збити Чернишова та наростити свою впізнаваність.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Виглядає це безглуздо, адже у Любченко поки немає явних досягнень, а в Офісі сміються з його улюбленої фрази «стратегія це довгостроковий план і тут швидкого рішення бути не може», яку він повторює на кожному заході, але…

Єдине, що кажуть всі джерела: основна боротьба за прем’єрське крісло розгорнеться між цими двома гравцями, але ближче до осені очікується поява і третього «гравця» в боротьбі за прем’єрське крісло

***

Артем Ситник будь-якою ціною намагається всидіти в кріслі глави НАБУ. Його вже не знімуть, так як це буде означати, що влада прибирає «непотрібних».
Тому Ситник підвищує ставки в грі і зливає інформацію, що у викраденні Чауса замішані українські силовики – це він робить на прохання західного лобі, щоб запустити проект повного перезавантаження силового блоку, а також послабити вертикаль Президента і його оточення.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

ОПУ розуміє, що гра вже зайшла далеко, тому частково почали навіть відігравати і прокачувати меседж, що “українські спецслужби ГЕРОЇ, так як можуть дістати будь-якого і всюди”.
Що правда, виглядає, що вони ще не прийняли остаточного рішення, як діяти по кейсу Чауса.

***

Людей Авакова вичищають на всіх рівнях: Кабмін цього тижня звільнив із заступників глави МВС Антона Геращенка. Крім того, близького до Авакова главу Харківської облради Артура Товмасяна теж готують у відставку .

Але по Харкову Аваков поки не здається і на місце Товмасяна намагається просунути депутата Олександра Попова, який також входить в “обойму” екс-глави МВС.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Рухає Попова зараз безпосередньо бізнес-партнер і «гаманець» Авакова Ігор Котвицький. Йому активно допомагають скандальна губернатор Айна Тимчук та в.о. мера Харкова Ігор Терехов – ще один з “обойми” Авакова. Терехов тисне на депутатів «Блоку Кернеса», а Тимчук – на «слуг народу».

Проте, сьогодні є і альтернативи Попову. Це Сергій Чернов від «Блоку Кернеса» – він висувався на посаду спікера одразу після виборів, але тоді Терехов підіграв Товмасяну. А також заступник голови фракції СН Тетяна Єгорова-Луценко, яку при висуванні в голови облради посунув Товмасян.

Обидва кандидати Авакова не влаштовують, і він буде продавлювати Попова.

***

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

На цьоготижневій прес-конференції, присвяченої розслідуванню, про кримський бізнес губернатора харківської області Айни Тимчук, був опублікований цікавий документ:

Суть доручення – можливість представляти інтереси в усіх землевпорядних і кадастрових інстанціях російського Криму.
Тобто, фактично, високопоставлений Український чиновник, визнає статус Криму і де-факто закріплює його за Росією.

Державна зрада на лице. Ну і дивуватися потім, що хтось не приїде на Кримську платформу не варто. Тут очільниця  Харківської ОДА Крим визнає російським.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності