Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

Верховинському району БУТИ, – результат “дводенної облоги” гуцулами Офісу Президента та ВР

Профільний комітет Верховної Ради погодив збереження Верховинського району.

Про це повідомили на сторінці Івано-Франківського регіонального відділення Асоціації міст України.

Цього добилася майже сотня верховинців в автентичному гуцульському одязі й з музичними інструментами, які приїхали до столиці з вимогою зберегти Верховинський район, та просити чиновників їх почути та зрозуміти специфіку гірського поселення людей.

Кажуть, що згідно Закону, відстань від населених пунктів до адміністративного центру має бути не більше 60 км., а доїзд – до 60 хвилин. А в разі ліквідації району і об’єднання з Косівським, – відстань для більшості жителів району становитиме від 60 до 100 км. Через погані дорогі, а подекуди високо в горах, взагалі їх відсутність – доїзд до міста Косова складає від 2 до 5 годин.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Два дні верховинці в національних костюмах з трембітами та ін. народними музичними інструментами “тримали в облозі” Офіс Президента та Верховну раду й досягли свого, без чергового “майдану”.

“Сьогодні (15 липня, – ред.) відбулося засідання Комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Верховної Влади України, на якому розглянуто питання внесення змін до проєкту постанови ВРУ «Про ліквідацію і утворення районів», в т.ч. і щодо формування АТУ субрегіонального рівня Івано-Франківської області”, – йдеться в повідомленні.

Серед іншого розглянули та підтримали пропозицію про збереження окремого Верховинського району та включення Богородчанської громади до Івано-Франківського району.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності