Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

Відбулася відміна чи підміна законів

golovaРішення Івано-Франківської обласної ради про недовіру Івано-Франківській обласній державній адміністрації – незаконне і загрозливе, – вважає голова обласної державної адміністрації Василь Чуднов.
Свою позицію він прокоментував під час зустрічі з журналістами у вівторок.
Нагадаємо, 10 грудня Івано-Франківська обласна рада 58 голосами «за» при жодному «проти» та «утримались» ухвалила рішення, яким висловила недовіру Івано-Франківській обласній державній адміністрації, скасувала рішення  від 11.07.1997 р. «Про делегування повноважень» та постановила створити обласний виконавчий комітет. Даний факт деякі засоби масової інформації вже розцінили, як ліквідацію ОДА.
«Те, що відбулося, як на мене, – це дуже загрозливо, – прокоментував депутатське рішення Василь Чуднов, – давайте подивимося з іншої сторони: що сьогодні відбувається на Сході Україні і що відбувається на Заході. Давайте подумаємо, чи не починається це руйнація нашої держави і нашої державності, адже не може півкраїни жити за одними законами, а якась частина – за іншими. Є Закон «Про державні адміністрації» – ніхто не скасовував, і жодна обласна рада не має таких повноважень – скасовувати закони, прийняті Верховною Радою України. А те, що сьогодні відбулося, – це як раз відбулася відміна чи підміна законів, які діють на території України».
Василь Михайлович нагадав, що Прикарпаття було і залишається частиною України, однією з її складових, одною з областей нашої великої держави. В цій державі повинен діяти Закон. «Ми всі говоримо про європейські наші цінності, про демократичні засади, а ми приймаємо і кажемо: скоро в кожному районі, в кожному селі будуть приймати свої закони. Це не є ознака державності, це дуже турбує, це неправильно», – зазначив очільник ОДА.
З його слів, рішення облради ніяк не вплине на його подальшу діяльність. «Буду працювати, буду забезпечувати життєдіяльність наших громадян. Діти повинні ходити до школи – як би це банально не звучало, люди повинні працювати, люди похилого віку повинні отримувати пенсії, в будинках повинно бути тепло, гаряча вода, повинен рухатись транспорт і я це буду робити».
Натомість саме рішення, зі слів В.Чуднова, облдержадміністрація має намір оскаржити через прокуратуру.

Наш кор.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності