Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

Віденський суд вини Фірташа не бачить

Земельний суд Відня у кримінальних справах ухвалив, що запит США про правову допомогу і документи, що додаються ФБР «не дають достатніх підстав для підозри» в тому, що український олігарх Дмитро Фірташ винен у дачі хабара в Індії. Про це повідомляють закордонні ЗМІ. Голова суду відхилив докази провини українського олігарха Дмитра Фірташа, видачі якого за підозрою в багатомільйонному хабарі в Індії вимагають влади США. Віденський суд другої інстанції своїм рішенням від 29 січня ухвалив, що запит США про правову допомогу і документи, що додаються ФБР «не дають достатніх підстав для підозри» в тому, що Фірташ винен у дачі хабара в Індії в обмін на ліцензії на розробку корисних копалин. Встановлено, що Фірташ і його компанії «були вражені в своїх суб’єктивних правах». Віденські ЗМІ вважають, що рішення суду «робить неймовірною» можливу видачу Фірташа американським властям.

Нагадаємо, що Фірташ був заарештований у Відні за запитом США 12 березня 2014 року і згодом звільнений під найбільший в історії Австрії заставу в 125 млн. євро. США звинуватили українського олігарха і ще п’ять бізнесменів в дачі індійським політикам хабара в 18,5 млн. Доларів в обмін на ліцензії на розробку родовищ. Рішення про видачу Фірташа буде розглянуто судом 30 квітня. Сам олігарх заявив, що вірить у справедливість австрійського правосуддя. Україна.

Враховуючи вище викладене, мабуть, саме цим можна пояснити поведінку іншого олігарха з України Ігоря Коломойського, яка останнім часом стала якоюсь неспокійною та збудженою, адже ні для кого уже не секрет, що саме він поклав оком і почав прибирати до рук український бізнес Фірташа та уже замахнувся на підприємства Ахметова. А тепер, коли його американським друзям не вдалося вплинути на суд у Відні, у дніпропетровського губернатора в разі об’єднання проти нього вищезгаданих двох олігархів, з’являються усі шанси скористатися якимсь зі своїх трьох паспортів та громадянств. Принаймні це уже відчувається навіть у поведінці колись його ручного кондитера.

За матеріалами закордонних ЗМІ Тарас Боднар

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

P. S. Генеральна прокуратура і Служба безпеки України не починали ніяких кримінальних проваджень по олігарху, спонсору Партії регіонів Дмитру Фірташу.

Про це йдеться у відповідях від ГПУ і СБУ на запити журналістів програми «Схеми», спільного телепроекту Радіо Свобода та Першого Національного.

У той же час в Міністерстві внутрішніх справ України на чолі з Арсеном Аваковим відмовилися відповісти, чи розслідуються які-небудь справи проти Дмитра Фірташа, посилаючись на закон «Про захист персональних даних».

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності