Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Економіка

“Відкрите небо” ратифікували, тепер куди, як і чим по ньому літати?

Верховна Рада на засіданні проголосувала за ратифікацію угоди про спільний авіапростір з Європейським Союзом. Закон підтримали 311 народних депутатів.

Ратифікація угоди Верховною Радою дозволяє завершити процес виконання внутрішньодержавних процедур, необхідних для набуття чинності угоди.

Угода про «відкрите небо» покликана зрівняти в деяких правах українські та європейські авіакомпанії, зняти монополію на окремі маршрути, встановлену двосторонніми договорами, полегшити відкриття нових маршрутів між українськими та європейськими містами, і як наслідок – знизити вартість квитків.

Заступниця міністра інфраструктури Ганна Юрченко розповіла, що угода забезпечить створення спільного авіапростору між Україною та ЄС на основі ідентичних правил авіабезпеки польотів. Також йдеться про відповідність організації повітряного руху, соціального забезпечення працівників, роботи систем комп’ютерного бронювання, захисту навколишнього середовища та забезпечення прав споживачів.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Реалізація проєкту проходитиме у два етапи, що передбачає поступове приведення положень законодавства України у відповідність з вимогами та стандартами ЄС.

Україна та Європейський Союз підписали угоду про єдиний авіаційний простір у жовтні 2021 року. Таким чином наша країна отримає право призначати свої авіакомпанії для польотів до будь-яких країн-членів ЄС.

Раніше швейцарська авіакомпанія Swiss, австрійська Austrian Airlines та нідерландська KLM відмовилися від нічної стоянки у Києві на тлі повідомлень про можливий напад Росії на Україну. Авіакомпанії змінили свій графік польотів так, щоб літаки та екіпажі перебували в Україні лише вдень.

14 лютого українська авіакомпанія Bees Airline відправила один літак в Монпельє (Франція) і сьогодні-завтра доставить за кордон інші авіалайнери.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності