Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Фоторепортажі

Відкрився перший в Україні Музей Небесної сотні

Минулої п’ятниці в Івано-Франківську відкрили перший і поки єдиний в Україні «Музей Небесної Сотні».

myz1Всі експонати Музею унікальні, адже вони були частинкою тих подій, частинкою Революції Гідності.

В створенні музею його організатору окрім спонсора допомагали студенти-волонтери, небайдужі, до нашої історії люди. Можливо, цей продукт і відходить від стандартних музеїв, але він постійно оновлюватиметься, змінюватиметься. експонати приносили люди. Усе, що тут є, це речі з Майдану.

На відкриття Музею завітали родини Героїв Небесної Сотні з усієї України. На їхнє переконання, музей стане хорошим інструментом того, щоб українці усвідомили трагедію народу і не забували про неї.

Музей відкритий в приміщенні колишніх авіакас по вулиці Коновальця за підтримки народного депутата Олександра Шевченка, якому, чи вірніше його ТзОВ «Скорзанера», й належить нині фактично майже недіючий Івано-Франківський аеропорт.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Цікаво, що попри чималі кошти потрачені на облаштування музею і створення його композицій, організатори чи спонсори чомусь забули подбати про належне асфальтне або якесь інакше покриття на парковці перед входом до музею, що теоретично належить власнику приміщення.

Музей Небесної сотні працюватиме щодня, а експозиція оновлюватиметься новими «майданівськими» речами.

Підготував Іван Луйко

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності